مقبره الشعرای تبریز کانون فرهنگی شمال غرب کشور می شود
به گفته معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی، مقبره الشعرای تبریز به کانون رویدادهای فرهنگی شمال غرب کشور تبدیل میشود.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا،حسن گلی در نشست ادبی و پژوهشی سرخاب ادب که در استقبال از روز ملی شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار در مقبره الشعرا برگزار شد، اظهار کرد:
هم پیشینه درخشان آذربایجان و تبریز با همه مفاخر و بزرگانش و هم تعابیر بلند و فاخر رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص آذربایجان، رسالت متولیان فرهنگی این خطه را بسیار سنگین کرده است و ما مصمم هستیم با همراهی اصحاب فرهنگ، ادب، هنر و رسانه در انجام این رسالت گامهای بلندی برداریم که ساماندهی مقبره الشعرا و اجرای طرح ارتقاء کارکردهای فرهنگی و ادبی این مجموعه ارزشمند در همین راستا انجام می شود.
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نامگذاری هوشمندانه روز وفات استاد شهریار به عنوان روز شعر و ادب فارسی گفت:
آذربایجان همواره پیشرو صیانت از زبان فارسی به عنوان زبان رسمی و ملی ایران عزیز بوده و در کنار آن پاسداشت و قوام زبان ترکی را مدنظر داشته است و استاد شهریار نماد بارز این مهم است که هم در سرایش شعر فارسی و هم شعر ترکی قله های شعر و ادب را فتح کرده است.
گلی، برگزاری چهار نشست ادبی و پژوهشی، گلباران مقبره استاد شهریار در روز 27 شهریور، برگزاری کارگاه و نمایشگاه خوشنویسی اشعار استاد شهریار، رونمایی از جشنواره شعر استاد کریمی مراغه ای، تجلیل از اساتید و پژوهشگران عرصه شعر و ادب، تولید محتوای مجازی، رونمایی از چند کتاب ادبی و برگزاری آئین ملی بزرگداشت روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار با حضور مسئولان ملی و استانی را از جمله برنامه های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت روز ملی شعر و ادب فارسی اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، مجموعه فرهنگی و ادبی مقبره الشعرا مدفن کهکشانی از بیش از 400 شاعر بزرگ آذربایجان و ایران زمین مانند محمدحسین شهریار، خاقانی شیروانی، اسدی طوسی و قطران تبریزی است.
مجموعه تاریخی- فرهنگی مقبره الشعرا که ساخت آن به اوایل دهه 1350 شمسی باز می گردد، چنان محبوبیتی در عرصه فرهنگ و هنر تبریز و ایران دارد که امروزه به یکی از نمادهای گردشگری و فرهنگی آذربایجان شرقی و کشور از منظر بصری تبدیل شده است.