جاذبه های گردشگری داخلی

دریاچه سوها

طبیعت‌گردی یکی از محبوب‌ترین فعالیت‌ها در هنگام سفر است و کمتر کسی را می‌توانید پیدا کنید که به این کار علاقه‌ای نداشته باشد. خوشبختانه در هر نقطه‌ای از ایران چندین جاذبه طبیعی در حال نفس کشیدن هستند که یکی از خاص‌ترین آن‌ها دریاچه سوها است. این دریاچه یکی از جاهای دیدنی اردبیل محسوب می‌شود که در مجاورت جنگل‌های شمالی قرار گرفته و با طبیعت بکر خود نظر گردشگران زیادی را در طول سال به خود جلب می‌کند.

دریاچه سوها مانند یک جواهر سبز گران‌قیمت در میان کوهستان‌های استان اردبیل قرار گرفته است. در ادامه با گردشی تاپ همراه باشید تا قدم به این دریاچه خارق‌العاده و طبیعت اطراف بگذاریم.

آشنایی با دریاچه سوها

آشنایی با دریاچه سوها
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Saeid Najjar)

عده زیادی از افراد تصور می‌کنند که اردبیل جایی است که تنها بناهای تاریخی چشم‌انتظار گردشگران هستند؛ غافل از اینکه این شهر از نظر جاذبه‌های طبیعی نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. یکی از این جاذبه‌های طبیعی که می‌تواند شما را شگفت‌زده کند، دریاچه سوها است که برخی از افراد آن را با نام دریاچه سوا نیز می‌شناسند. این دریاچه در نزدیکی شهرستان نیمن، در مجاورت جنگل‌های شمالی قرار گرفته و از طبیعت بی‌نظیری برخوردار است.

در نزدیکی این دریاچه سدی با همین نام قرار گرفته و جالب است بدانید که دریاچه سوها آبگیر همان سد است. طول این دریاچه 1.5 کیلومتر و عرض آن 0.5 کیلومتر است؛ همچنین باید بدانید که عمق آن در برخی از نقاط به بیشتر از 10 متر می‌رسد. متاسفانه آب دریاچه راکد است و امکان شنا کردن در آن وجود ندارد؛ اما طبیعت اطراف آن به‌اندازه‌ای نظر شما را جلب می‌کند که این مورد اصلا به چشم نمی‌آید.

طبیعت اطراف دریاچه سوها
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Neda Soltani)

اطراف دریاچه سوها توسط تپه‌هایی پوشیده از چمن احاطه شده که منظره خارق‌العاده‌ای را خلق کرده‌اند. همچنین باید بدانید که این دریاچه از یک سمت به منطقه کوهستانی و از سمت دیگر به جنگل‌های شمال ختم می‌شود. قرارگیری تمام این المان‌ها در یک قاب، این منطقه را به یکی از بهترین لوکیشن‌های جهان برای عکاسی تبدیل کرده‌اند. اگر اهل عکاسی هستید، پیشنهاد می‌کنیم که این فرصت را از دست ندهید.

در این منطقه اسب‌های زیبایی زندگی می‌کنند که احتمال دیدن آن‌ها در فصل بهار و تابستان زیاد است. همچنین باید بدانید که اطراف دریاچه در اغلب روزهای بهاری پوشیده از مه می‌شود که آن هم جذابیت‌های خاص خودش را دارد. استشمام بوی گل‌های بابونه در فصل بهار از دیگر جذابیت‌های طبیعت دریاچه سوها است که هوش را از سر شما می‌برد.

دریاچه سوها کجاست؟

دریاچه سوها کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: sadegh keighobady)

این دریاچه در شهرستان نمین، در فاصله چهار کیلومتری از روستایی به همین نام قرار گرفته است. همچنین باید بدانید که با ضلع شرقی شهر اردبیل 38 کیلومتر فاصله دارد. برای رسیدن به دریاچه سوها از اردبیل، ابتدا باید وارد جاده اردبیل – آبی بیگلو شوید و 20 کیلومتر را در این مسیر ادامه دهید. سپس وارد بلوار امام‌خمینی شوید و از آن‌جا خود را به بلوار ولیعصر برسانید. سپس وارد جاده بریس و پس از آن وارد جاده نیارق شوید. این جاده را تا رسیدن به دریاچه سوها ادامه دهید.

برای سهولت در مسیریابی، لوکیشن دقیق این جاذبه در گوگل مپ را برای شما قرار داده‌ایم.

در دریاچه سوها کجا اقامت کنیم؟

متاسفانه در اطراف این دریاچه اقامت‌گاه‌های بومگردی وجود ندارد و برای اقامت در این منطقه دو راه پیش روی شماست؛ بازگشت به اردبیل و رفتن به شهرستان نیمن. چنانچه نمی‌خواهید زیاد از دریاچه دور شوید، پیشنهاد ما این است که اقامت در هتل‌های شهرستان نیمن را انتخاب کنید. با این انتخاب می‌توانید چند روزی را در این منطقه بمانید و تمام جاذبه‌های آن را کشف کنید. اگر به هر دلیلی قصد برگشت به اردبیل را داشتید، هتل‌ها و اقامت‌گاه‌های زیادی پذیرای شما خواهند بود.

جاذبه های اطراف دریاچه سوها

دریاچه سوها با تمام زیبایی‌هایی که دارد، تنها یک روز از سفر چند روزه شما به اردبیل را پوشش می‌دهد؛ اما جاذبه‌هایی که در اطراف آن قرار گرفته‌اند، می‌توانند در ادامه مسیر شما را همراهی کنند. در حقیقت موقعیت مکانی خارق‌العاده این دریاچه سبب شده تا از اطراف توسط جاذبه‌های طبیعی دیگر احاطه شود. در قسمت پایین برخی از بهترین گزینه‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

آبشار لاتون

آبشار لاتون
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: احسان کاهوکار)

یکی از زیباترین آبشارهای استان اردبیل است که با ارتفاع  متری خود نظر هر گردشگری را به خودش جلب می‌کند. این آبشار در فاصله کیلومتری از دریاچه سوها قرار دارد و برای دسترسی به آن نمی‌توانید از وسایل نقلیه استفاده کنید. در نظر داشته باشید که مسیر پیاده‌روی تا رسیدن به آبشار لاتون می‌تواند خطرناک باشد؛ به همین خاطر پیشنهاد می‌کنیم که بدون تور لیدر یا راهنما برای دیدن آن اقدام نکنید. (مشاهده در نقشه)

روستای سوها

در فاصله 4 کیلومتری از این دریاچه، روستایی به نام سوها وجود دارد که بازدید از آن خالی از لطف نیست. این روستا در مجاورت جنگل‌های شمالی قرار دارد و همین موضوع باعث شده تا آب‌و‌هوای معتدلی را در محیط روستا شاهد باشیم. وجود مراتع سرسبز، مردم خون‌گرم، چشمه‌های خروشان در اطراف روستا و درختان میوه را باید به عنوان مهم‌ترین جاذبه‌های روستای سوها معرفی کنیم. (مشاهده در نقشه)

جنگل فندقلو

جنگل فندقلو
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: hooman ziraki)

در فاصله 10 کیلومتری از شهرستان نیمن، جنگلی به نام فندقلو قرار دارد که پوشش گیاهی و جانوری آن، مطمئنا نظر شما را جلب می‌کند. این جنگل 16 هزار متر مربع مساحت دارد و درختانی مانند فندق، سیب وحشی، توت و تمشک را در خودش جا داده است. جالب است بدانید که وجود تعداد زیادی درخت فندق در نقاط مختلف، دلیل اصلی نامگذاری این جنگل است. از جمله حیواناتی که در جنگل فندقلو زندگی می‌کنند نیز باید به گرگ و خرس اشاره کنیم. (مشاهده در نقشه)

نکات بازدید از دریاچه سوها

نکات بازدید از دریاچه سوها
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Saleh Abravesh)
  • بازدید از این دریاچه کاملا رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه ورودی ندارد.
  • بازدید از تمام بخش‌های آن و طبیعت اطراف، تقریبا یک روز کامل زمان می‌برد.
  • در اطراف دریاچه تلفن‌های همراه آنتن ندارند و امکان دسترسی به اینترنت و تماس‌های تلفنی وجود ندارد.
  • قبل از تاریک شدن هوا منطقه را ترک کنید؛ زیرا حیوانات درنده‌ای مانند پلنگ، خرس و گرگ در اطراف دریاچه سوها زندگی می‌کنند.
  • در اطراف دریاچه امکانات رفاهی زیادی وجود ندارد؛ به همین خاطر تمام تجهیزات مورد نیاز را همراه خود داشته باشید.
  • چندین آلاچیق در اطراف دریاچه سوها قرار دارد که مردم محلی در آن‌ها چای، خوراکی، دوغ و سایر تنقلات را به فروش می‌رسانند؛ پیشنهاد می‌کنیم که خرید از آن‌ها را از دست ندهید.
  • فصل بهار و تابستان بهترین بازه زمانی برای سفر به این منطقه و بازدید از دریاچه است.

سخن پایانی

دریاچه سوها ساخته دست انسان است و امکان شنا کردن در آن نیز وجود ندارد؛ اما موقعیت مکانی و طبیعت بکر اطراف، آن را به یکی از بهترین جاذبه‌های طبیعی اردبیل تبدیل کرده‌اند. اگر تجربه بازدید از این جاذبه را ندارید، پیشنهاد گردشی تاپ این است که وسایل تفریح را بردارید و خود را برای ماجراجویی یک روزه در دل این طبیعت دست‌نخورده آماده کنید.

سوالات متداول

بهترین زمان برای بازدید از دریاچه سوها کدام است؟

فصل بهار و تابستان بهترین بازه زمانی برای بازدید از این طبیعت شگفت‌انگیز است.

عمق دریاچه سوها چقدر است؟

عمق این دریاچه در برخی از نقاط به بیشتر از 10 متر می‌رسد؛ در نظر داشته باشید که آب آن راکد است و امکان شنا کردن وجود ندارد.

منبع آب این دریاچه چیست؟

سوها یک دریاچه طبیعی نیست و در حقیقت آبگیر یک سد به همین نام است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 5 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا