پارک جنگلی سی سنگان
اگر میخواهید هم از دیدن جنگل و هم از تماشای دریا کنار هم لذت ببرید، پیشنهاد ما به شما پارک جنگلی سی سنگان است. این پارک که یکی از جاهای دیدنی نوشهر محسوب میشود، میتوان گفت محبوبترین و شناخته شدهترین پارک جنگلی استان مازندران بهشمار میرود. این پارک جنگلی با امکانات زیادی که دارد و به دلیل اینکه به دریای خزر نزدیک است، سالانه مقصد گردشگران زیادی است که به اینجا آمده و تعطیلات خود را در آن به سر میبرند. اگر شناخت زیادی در مورد این پارک زیبا ندارید، همراه ما باشید تا شما را با این مکان دنج آشنا کنیم.
آشنایی با پارک جنگلی سی سنگان
پارک جنگلی سی سنگان از شمال به دریای خزر، از جنوب به رشتهکوههای البرز، از شرق به روستای صلاحالدین کلا و از غرب به روستای توسکاتک منتهی میشود. مساحت این پارک به 602 کیلومتر مربع میرسد که در 27 کیلومتری نوشهر قرار گرفتهاست. پارک سیسنگان از دو بخش جنگلی و ساحلی تشکیل شدهاست که هر دو بخش زیباییهای خاص خود را داشته و بازدید از هر دو خالی از لطف نیست.
قدمت پارک جنگلی سی سنگان به دوره پهلوی، سال 1344 برمیگردد. طراحی پارک بر عهده مهندس حسین سعیدی آشتیانی بود که ایشان بنیانگذار پارکهای جنگلی در ایران بودند. هدف اولیه از ساخت این پارک جنگلی حفظ گونههای گیاهی و جانوری این منطقه بود. از اینرو با استقبال زیاد مردم مواجه شد که سبب شد توجه بیشتری به پارک شود و امکانات رفاهی و تفریحی به آن اضافه گردید تا اینکه به بهترین پارکهای جنگلی و ساحلی شمالی تبدیل شد.
نامگذاری پارک جنگلی سی سنگان داستان جالبی دارد. در گذشتههای دور ملکهای بر سرزمینی زیبا حکمرانی میکرد. ملکه، شیمای چهل گیس با افراسیاب، پادشاه توران پیمان دوستی بست. در آن زمان شخصی با نام منوچهر تازی که پدر خود را در جنگ با افراسیاب از دست دادهبود، هنگامی که این خبر را میشود، خشمگین شده و دست به نابودی سد ماز کجوز میزند. با این کار تمام آن سرزمین به زیر آب رفته و همگی نابود میشوند. از آن پس به این مکان سیل و سنگان یا سیسنگان میگویند.
پارک جنگلی سی سنگان کجاست؟
پارک جنگلی سی سنگان در 27 کیلومتری جاده نوشهر به نور قرار دارد. برای دسترسی به این پارک به نوشهر یا نور آمده و بین راه تابلوهای راهنمایی زیادی نصب شدهاند که مسیر را به شما نشان میدهند. اگر از تهران قصد آمدن به اینجا را دارید، مسیر جاده هراز 260 کیلومتر و مسیر جاده چالوس تا این پارک 200 کیلومتر است. برای دسترسی آسان به پارک جنگلی سیسنگان، ما نقشه را برای شما قرار دادهایم که میتوانید از آن استفاده کنید.
پوشش گیاهی پارک جنگلی سی سنگان
یکی از مهمترین دلایل شهرت پارک جنگلی سی سنگان پوشش گیاهی آن است. به طور کلی از نظر توزیع گیاهی پارک به سه بخش ساحلی، جنوبی و غربی تقسیم میشود که به طور جداگانه در مورد هرکدام توضیح خواهیم داد. این پارک به عنوان بزرگترین ذخیرهگاه انواع درختچههای شمشاد در ایران و خاورمیانه شناخته میشود که در بخش غربی پارک قرار دارند. در این بخش بیشترین پوشش گیاهی دیده میشود. علاوه بر شمشاد درختان سر به فلک کشیده بلوط، ممرز، پامچال، سرخس، شبدر، پنیرک و غیره زیبایی منطقه را چندین برابر کرده است. ارتفاع برخی بلوطها به 10 متر نیز میرسد.
در بخش ساحلی نیز شاهد درختانی همچون، توسکا، انجیر، انار، ازگیل، گوجه جنگلی، گلابی جنگلی، توت، بلند مازو، انجیلی، سیاه اربه، آزاد، سرخ ولیک، توسکای قشلاقی و چندین نوع دیگر وجود دارد که در آنجا خودنمایی میکنند. بخش جنوبی پارک نسبت به سایر بخشها بکرتر و دست نخوردهتر باقی مانده است در این بخش نیز شاهد درختچههای شمشاد هستیم. اگر اهل کمپینگ کردن در دل جنگل هستید، این بخش را به شما پیشنهاد میکنیم.
هدف اصلی از احداث پارک جنگلی سی سنگان حفاظت از گونههای گیاهی و جانوری است. پارک زیستگاه جانوران زیادی است که از جمله آن میتوان به شوکا، شغال، خرس قهوهای، روباه، پلنگ، گربه جنگلی، گراز و مرال اشاره کرد. توصیه میکنیم اگر قصد شبمانی در جنگل را دارید حتماً از قبل با نگهبانان و افراد محلی هماهنگ کنید و حتما تجهیزات لازم را به همراه داشته باشید تا شبی آرام و خاطرهانگیز را در این جنگل سرسبز بگذارنید.
تفریحات پارک جنگلی سی سنگان
خودتان را برای شروع یک روز هیجانانگیز آماده کنید. در پارک جنگلی سی سنگان برای هر سلیقهای تفریحی در نظر گرفته شدهاست. امکانات بسیار زیادی در اختیار شماست تا لحظات خوشی را پشت سر گذرانده و با خاطرهای خوب از اینجا بروید و سالها حرفش را بزنید. این نکته را در نظر بگیرید که اگر اهل تفریحات ساحلی هستید، حتما در بهار و تابستان به اینجا سفر کنید، زیرا در زمستان به دلیل هوای سرد و مواج بودن دریا خبری از آنها نیست.
در قسمت جنگلی پارک امکانات رفاهی شامل رستوران چوبی، نمایشگاه صنایع دستی و سوغاتی، نمازخانه، سوپرمارکت، آلاچیق، مسیر پیاده روی، تالار، کافی شاپ، سرویس بهداشتی، سکوی آبخوری، سفره خانه مخصوص غذاهای لذیذ شمال و غیره وجود دارد که همه اینها برای رفاه حال مسافران ساخته شدهاست.
امکانات تفریحی پارک جنگلی سی سنگان علاوه بر اینکه، فضا برای بازیهای گروهی همچون والیبال، فوتبال و بدمینتون وجود دارد، میتوانید از سرگرمیهایی که درون پارک قرار دارد نیز استفاده کرده و به اوج لذت برسید. اگر اهل هیجان هستید و به کارتینگ علاقه دارید، میتوانید از پیست کارتینگ اینجا استفاده کنید. البته باید بگوییم تنها افراد بالای 10 سال با قد بالای 140 سانتیمتر میتوانند از این پیست استفاده کنند.
یکی دیگر از تفریحاتی که هم در جنگل و هم در ساحل میتوانید تجربه کنید، موتورهای چهارچرخ هستند که علاقه مندان به موتور میتوانند از آن استفاده کنند. همچنین دوچرخههایی برای اجاره وجود دارد تا علاقه مندان به جنگل نوردی با دوچرخه از آن استفاده کنند و لذت ببرند. اگر دوست دارید جنگل را با اسب طی کنید، میتوانید اسبهایی که آنجا هستند را از صاحبانشان کرایه کرده و دقایقی را به اسب سواری بپردازید. حتی در ساحل هم اسبهایی برای کرایه وجود دارند.
از دیگر تفریحات این پارک میتوان به شهربازی، قطار تفریحی، باغ وحش، سنگنوردی، پیست ماشینهای کنترلی، پیست اسکیت، پارک مخصوص کودکان، پارک بادی و بازدید از نمایشگاه دائمی منابع طبیعی در پارک اشاره کرد که هرکدام به تنهایی هیجان خاص خود را دارد. اما این امکانات تفریحی و سرگرمی تنها به پارک جنگلی سی سنگان ختم نمیشود و در قسمت ساحلی تفریحات آبی زیادی را تجربه کنید و لذت ببرید.
در قسمت ساحلی سی سنگان میتوانید به قایق سواری بپردازید. علاوه بر آن برای علاقه مندان به شنا، پلاژهایی مخصوص آقایان و بانوان تعبیه شده است. تقاضا میشود تنها در قسمتهای مشخص شده شنا کنید تا امنیتتان حفظ شود و دچار دردسر نشوید. همچنین شما میتوانید از شاتل دریایی و جت اسکی استفاده کنید و به اوج هیجان و آدرنالین برسید.
جاذبههای اطراف پارک جنگلی سی سنگان
اگر میخواهید زیباییهای نوشهر را با تمام وجود درک کنید و بهترین خاطره خود را در این شهر بسازید، پیشنهاد میکنیم که برای دیدن جاذبههای زیر نیز برنامهریزی کنید.
- سد آویدر (فاصله: 11.5 کیلومتر)
- دریاچه ارواح (فاصله : 21 کیلومتر)
- آبشار چلندر (در فاصله 14.5 کیلومتری از پارک جنگلی سی سنگان)
- دیو چشمه (فاصله: 85.5 کیلومتر)
- روستای کندلوس (فاصله: 99.6 کیلومتر)
نکات بازدید از پارک جنگلی سی سنگان
- برای ورود به پارک جنگلی سی سنگان نیاز به پرداخت هزینه است که هزینه آن در فصلهای مختلف متغیر است. همچنین اگر قصد کمپینگ دارید، هزینهای علاوه بر ورودی باید پرداخت کنید.
- بهترین زمان بازدید از این پارک جنگلی در بهار و پاییز است. البته در هر فصلی زیبایی خاص خود را دارد، ولی باید بدانید این منطقه زمستانهای سردی دارد.
- نگران حمله حیوانات یا مشکلاتی از این دست در پارک جنگلی سی سنگان نباشید، چون به طور شبانه روز نگهبانان و محیط بانان در منطقه حضور دارند.
- پروردگار عالم با کنارهم قرار دادن جنگل، دریا و ساحل چنان منظرهای را ترسیم کرده است که زیبایی بینظیر آن نگاه هر بینندهای را غرق در تماشای خود میکند. این منظره سوژه بسیار خوبی برای عکاسی است. میتوانید عکسهای فوقالعادهای در آنجا گرفته و چنانچه امکان سفر مجدد به اینجا برایتان فراهم نشد، با مرور این عکسها و خاطرات، خود را در این منظره تصور کنید.
- تابلویی بسیار زیبا و ارزشمند را تصور کنید پس از اینکه فنجان قهوهتان را بر روی آن خالی میکنید و یا قوطی رنگی را بر روی آن میپاشید. دیگر این تابلو نه زیبایی دارد و نه ارزشی. ریختن زباله در این منظره طبیعی نیز چنین حکمی دارد؛ پس لطفا در حفظ آن کوشا باشید.
کلام آخر
پارک جنگلی سی سنگان یکی از جاهای معروف نوشهر بوده که نامش برای همه آشنا است و ارزش بالایی برای دیدن دارد. موقعیت مکانی که این جنگل دارد جذابیت آن را چندین برابر میکند. شما علاوه بر تماشای درختان و گذراندن اوقات خوش در جنگل، میتوانید به ساحل رفته و دریای نیلگون خزر را ببینید و از امکانات تفریحی آنجا لذت ببرید. از اینکه تا پایان این مقاله از گردشی تاپ ما را همراهی کردید، بینهایت سپاسگزاریم.
سوالات متداول
پارک جنگلی سی سنگان کجاست؟
این جاذبه در فاصله 27 کیلومتری از جاده نوشهر - نور قرار گرفته است.
مساحت پارک جنگلی سی سنگان چقدر است؟
مساحت این پارک به 602 کیلومتر مربع میرسد و بخشهای متنوع و جذابی در آن انتظار گردشگران را میکشند.
چه درختانی در این منطقه وجود دارند؟
انجیر، ازگیل، گلابی جنگلی، توت، توسکا، انار و گوجه جنگلی را باید بهعنوان مهمترین درختان موجود در این پارک معرفی کنیم.
بهترین زمان بازدید از پارک جنگلی سی سنگان کدام است؟
این مجموعه در هر فصل از سال زیباییهای خاص خودش را دارد؛ اما فصل بهار و پاییز را باید به عنوان بهترین بازه زمانی برای دیدن آن معرفی کنیم.