مرمت احیای و 70 اثر ارزشمند موزه شوش
سرپرست پایگاه میراثجهانی شوش از مرمت احیای و 70 اثر ارزشمند موزه شوش خبر داد.
بهگزارش ایرنا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، علی بویریروز سه شنبه با تاکید بر لزوم ارتقای وضعیت موزه شوش و بهبود وضعیت ویترینها و آثار شاخص و منحصر بهفرد موجود در آن بیان کرد:
70 اثر ارزشمند این موزه با ارزیابی و اولویت سنجی های انجام شده به عنوان اولویت مرمت تعیین شد.
وی ادامه داد:
این اشیای مربوط به دوران پیش از تاریخ، ایلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی از جنس سفال و شیشه هستند که بهمنظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراثجهانی شوش انتقال و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالارهای موزه و ویترینهای نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند.
سرپرست پایگاه میراثجهانی شوش افزود:
شاخصترین این آثار، لیوانهای منقوش، ظرفها وجامهای پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آنها نامطلوب و به علت حساسیت آنها سالها دستنخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاکسازی آثار از رسوبات و آلایندههای محیطی نیز انجام شد.
وی گفت:
حذف آثار مرمتهای متعدد و کهنه و نیز الحاق های انجام شده به این آثار نیز در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخشهای کمبود با تکیه بر استانداردهای جهانی این حوزه و استحکامبخشی ساختار نیز روی آنها اجرا شد.
به گزارش ایرنا، موزه باستانشناسی شوش در سال 1345، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخصترین موزههای ایران بهشمار میرود که آثار ارزشمندی از دورههای مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.
شوش از مهمترین و باشکوهترین شهرهای باستانی ایران و جهان بودهاست و در 115 کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد.
پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه سال 94 در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تایید شد.
پرونده میراث فرهنگی شوش شامل کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپههای آکروپول و قلعه فرانسویها است.
باستانشناسان فرانسوی که در دوره قاجار نخستین کاوشها را در این منطقه انجام دادند، بر اساس برآورد اولیه 400 هکتار از این محوطه را به عنوان عرصه باستانی شوش تعیین کردند اما در بررسی باستان شناسی که از سوی کارشناسان میراث فرهنگی انجام شد، محوطه باستانی شوش به اضافه حریم آن تا 800 هکتار افزایش یافت.
“محوطه باستانی شوش” و “معبد چغازنبیل” 2 اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان، در شهرستان شوش قرار دارند که هر 2 در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیدهاند.
وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.