اخبار گردشگری

تملک بخشی از حریم بافت تاریخی دهدشت

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد از تملک بخشی از حریم بافت تاریخی دهدشت خبر داد.

سعید طالبی پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد:

14 قطعه زمین حریم بافت تاریخی دهدشت هر یک با مساحت 200 متر مربع پس از توافق با مالکان تملک شده است.

وی بیان کرد:

براساس توافقی که با مالکان دارای خانه درحریم بافت تاریخی دهدشت صورت گرفت به ازای تملک زمین های حریم بافت تاریخی به آنان زمین واگذار می شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد بیان‌کرد:

با حمایت دولت سیزدهم و مسئولان استانی 14 قطعه زمین اقدام ملی مسکن با هدف معاوضه به مالکان اراضی در بافت تاریخی دهدشت اختصاص یافته است.

طالبی پور ادامه داد:

مالکان در این طرح اراضی خود در بافت تاریخی دهدشت را با زمین های اختصاص یافته در طرح اقدام ملی مسکن در مرکز شهرستان کهگیلویه معاوضه می کنند.

دیگر اقدام های انجام شده برای احای بافت تاریخی دهدشت

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد:

از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون هفت طرح مرمت و بازسازی در بافت تاریخی شهر دهدشت اجرا شده است.

طالبی پور عنوان کرد:

محصور کردن بخشی از بافت تاریخی دهدشت،مرمت مجموعه بازار و مرمت مسجد چهل ستون،احیای چهار سوی بافت تاریخی دهدشت،بازسازی پایگاه بافت تاریخی،ایجاد روشنایی با نصب چهار برج نوری و سنگفرش محوطه میدان محله کاروانسرا از جمله طرح های اجرا شده در بافت تاریخی دهدشت بوده است.

وی بیان کرد: برای اجرای این طرح ها 100 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

طالبی پور خاطرنشان کرد:

بازنگری در عرصه و حریم شهر تاریخی دهدشت،ثبت جهانی کاروانسرای بافت تاریخی دهدشت و واگذاری کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت به بخش خصوصی از دیگر اقدام های دولت سیزدهم برای احیای این شهر تاریخی است.

وی عنوان کرد:

ثبت کاروانسرای بافت تاریخی دهدشت با توجه به اینکه زمینه جذب جهانگردان برای بازدید به این منطقه را فراهم می کند نقش تحول آفرینی در منطقه دارد به همین علت ضرورت دارد شهروندان ساکن اطراف این بنای تاریخی برای حفاظت از آن مشارکت کنند.

طالبی پور ابراز کرد:

همچنین کاروانسرای و حمام کهیار در بافت تاریخی دهدشت برای مرمت،حفاظت و بهره وری به یک سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار شده است.

وی عنوان کرد:

مسجد مورک برای مرمت،صیانت و بهره وری به یک هیات مذهبی واگذار شده است.

بافت تاریخی شهر دهدشت مجموعه ای از عناصر مختلف معماری شهری مانند ارگ حکومتی، برج و بارو، بقاع متبرکه، مساجد، بازار، کاروانسرا، حمام ها و تاسیسات آب رسانی است که در محدوده ای به وسعت 42 هکتار در بخش جنوبی شهر کنونی دهدشت قرار دارد.

بافت قدیمی دهدشت یا بلادشاپور که با 45 هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافت های تاریخی کشور به شمار می آمد اما این منطقه به دلایل توسعه شهرنشینی تخریب شد و هم اینک 37 هکتار از این شهر قدیمی باقی مانده است.

بلاد شاپور ، میراثی تاریخی در دل شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه است که احیای آن افزون بر اهمیت آن برای حفظ هویت ایرانی می تواند به شکوفایی ظرفیت های گردشگری این شهرستان کمک کند.

براساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از مراکز سکونت صفویان و تجارت با بنادر جنوبی ، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است،این بنا دارای 37 حجره و 30 ایوان در جلوی حجره‎ ها بوده که دور تا دور حیاط بنا شده ‎اند..

وجود بیش از 2 هزار خانه، مسجد، حمام، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از شکوه تمدن ایرانی در بافت تاریخی دهدشت است به طوری که در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی به‌جا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد.

چهار ایوان بزرگ در چهار گوشه حیات شهر تاریخی دهدشت به شکل متقارن وجود دارد که هر ایوان به سه یا چهار حجره راه دارد و این کاروانسرا محل بیتوته بازرگانان آن روزگار بوده است.

کهگیلویه و بویراحمد بخشی از تمدن عیلام بوده و در دوره بعد از اسلام و همچنین بعد از ورود آریایی‌ها جزئی از خاک تمامی حکومت‌های ایران بوده است.

این استان با بیش از 800 اثر منقول و غیرمنقول ثبت شده در آثار ملی ظرفیت‌های خوبی برای ایجاد موزه دارد.

کهگیلویه و بویراحمد در دوره‌های تاریخی مختلف با نام‌هایی مانند بلاد شاپور، جبال کهگیلویه وبویراحمد شناخته می‌شد.

استان کهگیلویه و بویراحمد متشکل از هشت شهرستان 17 شهر و 1700 روستای دارای سکنه با جمعیت 720 هزار نفر در جنوب غربی کشور است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

منبع
ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا