آزاد نشدن 52 کیلومتر از طول سواحل مازندران
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران طول نوار ساحلی دریای خزر از آزاد نشدن 52 کیلومتر از طول سواحل مازندران خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید کیا کجوری روز شنبه در جلسه مدیریت یکپارچه سازی مناطق ساحلی مازندران افزود: 30 کیلومتر از سواحل آزاد نشده در اختیار نهاد های دولتی و 22 کیلومتر آن مربوط به بخش خصوصی است.
وی با بیان اینکه نبود طرح مدیریت یکپارچه ساحلی سبب شده است تا ظرفیت های سواحل خزر در استان های شمالی بهینه استفاده نشود، ادامه داد:
در حال حاضر اعم خدمات در صنعت گردشگری ساحلی دیدن دریا یا در حد شنا کردن در فصل تابستان است.
وی به وجود 9 پرونده ساخت و ساز غیر مجاز دریایی در سواحل مازندران اشاره کرد و توضیح داد:
2 طرح شیلاتی و هفت طرح غیر مجاز تفریحی و گردشگری است که از این تعداد پنج پرونده منجر به محکومیت و چهار پرونده در حال بررسی است.
کیاکجوری با بیان این که از سال 1392 تا کنون 150 مورد پرونده رفع تصرف سواحل دریای خزر تشکیل شده است، اظهار داشت:
از یک دهه گذشته با عملیاتی شدن این پرونده ها تا کنون 80 هزار و 900 متر سواحل مازندران آزاد سازی شده است.
وی به طرح اسکله های تفریحی ساحلی دریای خزر در مازندران اشاره کرد و گفت:
با توجه به این که 168 طرح اسکله تفریحی ساحلی معرفی شده از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران موافقت اصولی آن صادر شد، اما اکنون فقط 2 طرح آن عملیاتی شده است.
وی عمده نظام مسایل عملیاتی نشدن طرح اسکله تفریحی در سواحل مازندران را نداشتن ارزیابی های زیست محیطی و مشکلات قانونی در ایجاد سازه ها عنوان کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران به وجود 11 طرح سرمایه گذاری ساحلی در 2 بخش شیلاتی و تفریحی اشاره کرد و گفت:
هفت طرح سرمایه گذاری در بخش تفریحی و چهار طرح در حوزه شیلاتی است.
کیاکجوری با توضیح این که 2 طرح سرمایه گذاری تفریحی ساحلی و یک طرح شیلاتی تا 100 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: مابقی این طرحها تا 50 درصد عملیاتی شده است.
کشورهای ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان همسایگان این دریاچه بزرگ جهان هستند که همه از مواهب آن بدون داشته نقشه راه علمی از گاز و نفت گرفته تا وجود آبزیان، گردشگری، ترانزیت و تجارت کالا استفاده می کنند، دست کم 15 میلیون نفر ساکنان حاشیه خزر هستند و سواحل شمال ایران نیز سالانه میلیون ها مسافر و گردشگر داخلی و خارجی را پذیراست.
ICZM به معنای طرح جامع مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور است که با مشارکت حدود 20 نهاد قبل از 1380 کار مطالعاتی بر روی سواحل کشور آغاز شد که مسوولان امر تاکنون توانستند طرح بخشی از سواحل جنوب کشور را تهیه و اجرا کنند.
کارشناسان امر می گویند طول نوار سواحل استان های شمالی برای سرمایه گذاری در حوزه های مختلف گردشگری و دریایی بسیار مناسب بوده و اهالی و گردشگران انتظارات فراوانی جهت حداکثر استفاده و کارایی از این سواحل دارند که تاکنون محقق نشده است.
مناطق ساحلی یکی از مهم ترین و حساس ترین واحدهای مورفولوژیکی(علمی که از ساختمان و شکل ظاهری ابدان موجودات زنده اعم از جانوری و گیاهی و غیر زنده “معدنی ها”بحث می کند) زمین هستند که براساس آمار موجود در زمان حاضر حدود دوسوم جمعیت زمین در فاصله 60 کیلومتری از خط ساحلی زندگی می کنند که ضروری است برای استفاده بهینه و پایدار از ظرفیت های بی شمار مناطق ساحلی دریای خزر مدیریت یکپارچه این مناطق تهیه و تدوین اجرایی شود.
به اعتقاد کارشناسان حوزه گردشگری استان های شمالی به ویژه در استان مازندران با پیاده سازی دقیق و اصولی طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی می تواند گامی موثر در جهت دستیابی به توسعه پایدار این مناطق باشد.