جاذبه های گردشگری داخلی

کلیسای مارسرگیز

کشور ایران در طول تاریخ مذاهب زیادی را به خود دیده است. یکی از این مذاهب، مذهب مسیحیت است که از گذشته تا به امروز مسیحیان زیادی در کشورمان زندگی می‌کنند و برای عبادت خود کلیساهای متعددی ساخته‌اند. امروزه این کلیساها قدمت تاریخی زیادی داشته و به مکانی به عنوان جاذبه گردشگری تبدیل شده‌است. یکی از کلیساهای معروف در ایران، کلیسای مارسرگیز است که با وجود قدمتی که دارد، اما همچنان فعال بوده و میزبان مسیحیان و گردشگران است.

این کلیسا یکی از جاهای دیدنی ارومیه به‌شمار می‌آید و ما قصد داریم در ادامه مقاله شما را با این مکان آشنا کنیم و سفری به شهر ارومیه و این کلیسای زیبا داشته باشیم، بنابراین پیشنهاد می‌کنیم ادامه مقاله را به هیچ وجه از دست ندهید.

تاریخچه کلیسای مارسرگیز

تاریخچه کلیسای مارسرگیز
منبع عکس: ایرنا (طاها اصغرخانی)

با توجه به تحقیقات محققان و باستان شناسان، قدمت کلیسای مارسرگیز به قبل از اسلام می‌رسد. در ورودی این کلیسا کتیبه‌‌ای وجود دارد که طبق آن این کلیسا به 18 قرن پیش باز می‌گردد. همچنین در برخی مکتوبات نوشته شده‌است که به هنگام پیروزی خسرو پرویز در برابر رومیان، شیرین، همسر خسرو پرویز که خود نیز مسیحی بود،  دستور ساخت این کلیسا را صادر کرد. در این کلیسا دو قدیس با نام‌های مار سرگیز و مار برگوس به خاک سپرده شده‌اند، باید بدانید در زبان عاشوری مار به معنای حضرت است.

کلیسای مارسرگیز در زمان خود یکی از مشهورترین کلیساهای جهان تلقی می‌شد، به طوری که از سراسر جهان از جمله فرانسه، آمریکا، انگلیس، فرانسه و غیره برای زیارت به این مکان می‌آمدند. سرگیس مقام فرمانده کل ارتش روم را داشت و معاون او برگوس بود. این دو در ابتدا بت پرست بودند و سپس مسیحی می‌شوند. هنگامی که با دین مسیحیت آشنا می‌شوند و شروع به تبلیغ خدا می‌کنند، پادشاه روم بسیار خشمگین شده و فرمان می‌دهد در صورتی که دوباره به کلیسا برگردید، اعدام می‌شوید.

مار سرگیز و مار برگوس هردو جانشان را در راه خدا می‌دهند و پس از 3 قرن که رومیان به  دین مسیحیت روی می‌آورند، آرامگاهی زیبا برای این دو فرد می‌سازند و از آن موقع به بعد همواره مورد توجه مسیحیان زیادی در جهان بوده‌است. جالب است بدانید بر روی سقف کلیسای مارسرگیز سوراخ‌هایی تعبیه شده تا هنگامی که قدیس در آن دعا می‌خواند، صدایش به افرادی که در بیرون کلیسا منتظرند برسد. این کلیسا در آبان ماه سال 1354، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کلیسای مارسرگیز کجاست؟

آدرس کلیسای تاریخی مارسرگیز
منبع عکس: ایرنا (طاها اصغرخانی)

کلیسای مارسرگیز در 12 کیلومتری شهر ارومیه و در دامنه کوه سیر واقع شده‌است. برای دسترسی به این کلیسا باید از تاکسی‌های آنلاین استفاده کنید. اگر قصد دارید با ماشین شخصی خود از این مکان تاریخی دیدن کنید، باید به 12 کیلومتری غرب شهر ارومیه رفته و مسیر خود را به سوی کوه سیر ادامه دهید. با کمک تابلوهای نصب شده در جاده به راحتی می‌توانید این کلیسا را پیدا کنید. چنانچه برای اولین بار به این شهر سفر می‌کنید و آشنایی زیادی با آن ندارید، می‌توانید از نقشه زیر کمک بگیرید.

لوکیشن در بلد

معماری کلیسای مارسرگیز

معماری کلیسای مارسرگیز
منبع عکس: ایرنا (طاها اصغرخانی)

کلیسای مارسرگیز از دو قسمت تشکیل شده‌است که در ورودی آن سقف دیوار کوتاه است و شما باید تعظیم کنید تا وارد شوید و این خود نشانه احترام به این مکان مقدس است. در سالن اول این کلیسا محلی برای نیایش، محراب و چند اتاق وجود دارد و در قسمت دوم بنا در پشت محراب اتاق‌های دیگری قرار گرفته‌اند. سالن جنوبی این مکان به نام مار سرگیس و سالن شمالی آن به نام ماربرگوس شهرت دارد. نمای بیرونی کلیسا با استفاده از سنگ به صورت نامنظم اما ماهرانه‌ای ساخته شده‌است.

معماری داری کلیسای مارسرگیز به شکل نیم بیضی و به صورت طاق و گهواره‌ای بنا شده‌است که به خوبی معماری دوره باستان ایران را به نمایش گذاشته است. نمای داخلی سالن‌های کلیسا با اندود گچ پوشانده و رنگ آمیزی شده‌است. در برخی از بخش‌های سالن‌ها تزئیناتی بسیار زیبا و چشم‌نواز را می‌بینیم که برخی باستان شناسان و تاریخ دانان قدمت این کلیسا را از نظر سبک معماری به قرن سوم میلادی و دوره ساسانی می‌دانند.

جاذبه های اطراف کلیسای مارسرگیز

جاذبه های اطراف کلیسای مارسرگیز
منبع عکس: ایرنا (طاها اصغرخانی)

شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی، مملو از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی و جذابی است که با دیدن هر یک از آن‌ها شما را به وجد می‌آورد. کلیسای مارسرگیز نیز یکی از همین مکان هاست که ارزش بالایی برای بازدید دارد. در قسمت زیر ما لیستی از دیگر جاذبه‌های گردشگری این شهر را برایتان آماده کرده‌ایم تا از آن دیدن کنید و سفری به‌یاد ماندنی را برای خود و خانوده‌تان رقم بزنید.

  • دریاچه مارمیشو (فاصله: 72.6 کیلومتر)
  • ساختمان شهرداری ارومیه (در فاصله 26.3 کیلومتری)
  • روستای بند (در فاصله 33.2 کیلومتری)
  • سه گنبد (با فاصله 26.3 کیلومتر از کلیسای مارسرگیز)
  • بازار ارومیه (فاصله: 24.8 کیلومتری)
  • کلیسای پطروس پولیس (با فاصله 32.4 کیلومتر)
  • مدرسه هدایت ارومیه (در فاصله 24.9 کیلومتری)

نکات بازدید از کلیسای مارسرگیز

نکات بازدید از کلیسای مارسرگیز
منبع عکس: ایرنا (طاها اصغرخانی)
  • هزینه بازدید از کلیسای مارسرگیز رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
  • شما می‌توانید در هر ساعت از شبانه روز از این مکان مذهبی دیدن کنید. بازدید از تمام بخش‌های کلیسا یک الی دو ساعت از زمان شما را می‌گیرد.
  • شهر ارومیه آب و هوایی سرد و کوهستانی دارد، اما در فصل بهار و تابستان هوای این شهر بسیار معتدل و مطلوب بوده و شما می‌توانید در این فصل به این شهر سفر کرده و از تمام جاذبه‌های دیدنی آن دیدن کنید.
  • این کلیسا مربوط به چندین قرن پیش است و ارزش زیادی برای مسیحیان دارد، وظیفه ماست که در حفظ آن کوشا باشیم و قواعد و قوانین کلیسا را رعایت کنیم.
  • معماری جالب کلیسای مارسرگیز آن را به مکانی زیبا جهت عکاسی تبدیل کرده است. پیشنهاد می‌کنیم عکاسی از درون و بیرون آن را از دست ندهید.

سخن آخر

کلیسای مارسرگیز یکی از زیباترین و برجسته‌ترین بناهای شهر ارومیه محسوب می‌شود و سالانه گردشگران زیادی را به سوی خود می‌کشاند. اگر جز افرادی هستید که قصد سفر به ارومیه را دارید و از این کلیسا دیدن نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم که بازدید از آن را در اولویت خود قرار دهید. چنانچه تجربه بازدید از این مکان را دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما و سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

کلیسای مارسرگیز کجاست؟

این کلیسای تاریخی در فاصله 12 کیلومتری از ارومیه، بر روی دامنه کوه سیر جا خوش کرده است.

ساعات بازدید از کلیسای مارسرگیز کدامند؟

بازدید از این جاذبه در 24 ساعت شبانه‌روز امکان‌پذیر است.

قدمت این کلیسا چقدر است؟

تحقیقات نشان می‌دهد که کلیسای تاریخی مارسرگیز در دوران قبل از اسلام بنا شده و قدمت آن 1800 سال قبل برمی‌گردد.

هزینه بازدید از کلیسای مارسرگیز چقدر است؟

بازدید از این مکان مقدس کاملا رایگان است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 3 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا