اخبار گردشگری

رتبه 20 ایران در جهان در بازار آبهای گرم و معدنی

رییس شورای راهبری گردشگری سلامت کشور از رتبه 20 ایران در جهان در بازار آبهای گرم و معدنی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا دکتر دیاکو عباسی روز سه شنبه در نخستین سمینار گردشگری سلامت در دانشگاه محقق اردبیلی گفت:

این شورا از نمایندگان چهار وزارتخانه تشکیل یافته و با تقسیم کار بین اعضا تعامل خوبی در این شورا شکل گرفته و توفیق شورا هم منوط به همکاری دستگاه‌های مختلف است.

وی با اشاره به برنامه های این شورا ادامه داد:

طب ایرانی- اسلامی و آب درمانی‌ها حجم بالایی از اقتصاد گردشگری سلامت را به خود اختصاص داده‌اند و دوره‌های آموزشی خوبی هم در این راستا برگزار شده است.

رییس شورای راهبری گردشگری سلامت کشور یادآورشد:

علاوه بر این برای توانمندسازی استان‌ها 30 کمیته‌ مشترک در حوزه در گردشگری سلامت راه‌اندازی شده است و استان‌ها در ابعاد مختلف آموزشی، ساختاری و مدیریتی پویاتر شده است.

وی با تاکید بر لزوم تقویت صنعت گردشگری و فعالان این حوزه با دولت گفت:

در جریان مطالعات ملی درباره آب‌های درمانی که در سال 1385 انجام شد، حدود 800 چشمه آب معدنی با خواص مختلف در کشور شناسایی شد که از بین آنها 360 مجموعه آب درمانی و گرم قابلیت توسعه دارد.

دکتر عباسی اضافه کرد:

10 درصد آب‌های گرم و معدنی دارای قابلیت توسعه در اردبیل قرار دارد و از این جهت این استان قطب و کانون آب‌های گرم و معدنی است.

رییس شورای راهبری گردشگری سلامت کشور گفت: بازار آب‌های گرم و معدنی یک بازار 50 تا 60 میلیارد دلاری در جهان است و ایران در این زمینه جزو 20 کشور برتر دنیاست.

وی با بیان اینکه باید در مسیر بین المللی‌سازی خدمات گردشگری سلامت حرکت کنیم، یادآورشد:

34 هزار مجموعه آب درمانی در دنیا وجود دارد که دو و نیم درصد آن در ایران قرار دارد و این ظرفیت می‌تواند از لحظ اقتصادی بسیار مفید باشد.

دکتر عباسی با تاکید بر لزوم اهتمام بیشتر مسئولین استان اردبیل در توسعه و ارتقای ظرفیت‌های گردشگری سلامت استان خاطرنشان کرد:

با وجود اینکه ظرفیت آب‌های گرم و معدنی ترکیه قابل مقایسه با ایران و اردبیل نیست اما در حوزه بازاریابی موفق هستند و از مهمترین رقبای ما به شمار می‌روند و ما هم باید با توجه حجم گردش مالی این حوزه توجه بیشتری به این بخش داشته باشیم.

همچنین در این سمینار مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل وجود آب‌های گرم و معدنی را از ظرفیت‌های بی‌نظیر گردشگری استان اردبیل است و باید از این ظرفیت به بهترین شکل استفاده کرد.

حسین محمدی ادیب اضافه کرد:

گردشگری سلامت به پیشنهاد استان اردبیل در تقویم رویدادهای اکو درج شده و این رویداد تولدی بر توجه به گردشگری سلامت در این سازمان است.

وی افزود:

قبل از شیوع کرونا تردد یک میلیون و 600 هزار گردشگر به استان اردبیل ثبت شده بود که امیدواریم با اقدامات زیربنایی که در ست اجراست بر شمار گردشگران استان افزوده شود.

معاون دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این سمینار گفت:

ارزش افزوده بخش کشاورزی هشت درصد، گردشگری 12درصد، صنعت 200 درصد و دانش بنیان 400 درصد است.

تقی اکبری با بیان اینکه در حوزه حکمرانی گردشگری دچار مشکل هستیم و باید فکری برای تحول در این حوزه اندیشیده شود، افزود:

این آمار نشان می دهد که گردشگری بدون توجه به بخش دانش بنیان توفیق چندانی نخواهد داشت ودر واقع گردشگری بدون توجه به حوزه دانش بنیان عامل توسعه نخواهد بود.

یاسر عبدالهی عابد معاون استاندار اردبیل هم در این سمینار گفت: استان اردبیل در هر 12 شهرستان از ظرفیت‌های گردشگری مهمی همچون بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی ، 110 چشمه آب گرم و 24 مجتمع آب درمانی و مجموعه های دیگر برخوردار است و صنعت گردشگری می‌تواند جامعه را متحول کند.

همچنین در این سمینار مدیر کل دفتر مطالعات و آموزش و برنامه ریزی گردشگری معاونت سلامت کشور گفت:

گردشگری سلامت برای استان اردبیل به لحاظ همسایگی با کشورهای خارجی دارای اهمیت است و مواهب طبیعی و اقلیم مناسب و آب های گرم و معدنی به استان جایگاه متمایزی داده است.

ابوطالب قاسمی گفت:

رویکرد دولت سیزدهم تنوع بخشی به سرمایه گذاری در گردشگری سلامت است و تلاش ما بر این است با سرمایه گذاری کمتر اشتغال و بهره وری بیشتری حاصل کنیم.

وی با بیان اینکه در سالهای اخیر شاهد تمرکز زدایی در سرمایه گذاری در استان اردبیل بوده ایم و این شایسته قدردانی است، گفت: فرصت‌های سرمایه گذاری خوبی در این استان احصا شده و زمینه خوبی برای جذب سرمایه گذار وجود دارد.

مدیر کل دفتر مطالعات و آموزش و برنامه ریزی گردشگری معاونت سلامت کشور تصریح کرد:

کاهش طول دوره صدور مجوزها و شرایط شفاف واگذاری ها در این استان بسیار اثربخش است و معافیت‌های عوارض تغییر کاربری خصوصی نیز در باید محقق شود.

قاسمی ادامه داد:

در این زمینه با پیگیری‌های انجام شده، تفاهم حاصل شده است که در فرایند بررسی و تصویب نهایی است و انتظار می‌رود این روند به توسعه سرمایه گذاری در کشور و به خصوص اردبیل و کوثر منجر شود.

وی خاطرنشان کرد:

در برنامه هفتم با تعامل دولت و مجلس به صورت کلان احکام خوبی در بخش گردشگری سلامت صادر شده است که در صورت تایید شورای نگهبان منجر به تحول خوبی خواهد شد.

مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش و برنامه ریزی گردشگری معاون سلامت کشور معافیت‌های ورودی گمرکی را از جمله این احکام ذکر کرد که با اجرای این حکم بخش خصوصی از تنگنا رها خواهد شد و افزود:

علاوه بر این تکالیفی بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله بسترسازی و توسعه گذاشته شده است.

قاسمی خاطرنشان کرد:

بیش از 50 موضوع در برنامه هفتم مرتبط با گردشگری گنجانده شده و هرچند اعتبارات ناچیز است اما حمایت های دستگاه‌ها به ویژه در استان اردبیل باید تقویت شده و موانع سرمایه گذاری رفع شود.

وی با تاکید بر لزوم توجه بیش از پیش به حوزه آموزش در گردشگری سلامت گفت:

در این راستا سرفصل های آموزشی پیش بینی شده است که به زودی ابلاغ خواهد شد.

همچنین در این سمینار نماینده اردبیل ، نیر و نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت:

طی سال‌های قبل از آمایش سرزمینی غفلت شده است و برای همین در جاهایی صنعت پا می گیرد که مشکل محیط زیستی ایجاد می کند.

صدیف بدری با تاکید بر لزوم حمایت از هتلداران و فعالان حوزه گردشگری افزود:

در حوزه گردشگری ارزش افزوده پایین است و این در حالی است که حوزه سوداگری ارزش افزوده ای بالاتر حتی از دانش بنیان دارد.

وی ادامه داد:

با وجود اینکه در زمینه ارتقای زیر ساخت‌های گردشگری در چند سال اخیر در اردبیل کارهایی انجام شده است، اما هنوز برای ارتباط با خارج از استان آزادراه نداریم و با این وضعیت فرودگاه و پروازها انتظار نباید داشت گردشگر وارد اردبیل شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با این ضریب مالیاتی، امکان توسعه گردشگری وجود ندارد، گفت:

حمایت های ما از صنعت گردشگری قابل مقایسه با رقبای ما از جمله ترکیه نیست و از این رو دیدگاه مسئولان برای توسعه صنعت گردشگری باید اصلاح شود.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

منبع
ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا