اخبار گردشگری

ثبت جهانی هگمتانه موجب گسترش گردشگری در این شهر می شود

به گفته فعال گردشگری در همدان، ثبت جهانی هگمتانه موجب گسترش گردشگری و توسعه پایدار این شهر می‌شود.

محمد صیفی‌کار امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار کرد:

با توجه به اینکه اولویت تمام برنامه‌ها و اسناد بالادستی ملی و استانی و غیره در استان همدان گردشگری است، هر حرکت و برنامه‌ای که بتواند با حفظ هویت دینی، فرهنگی و تاریخی موجبات بالندگی بیش از پیش این خطه از ایران فرهنگی را فراهم آورد، باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی ادامه داد:

با توجه به تلاش و مطالبه بی‌وقفه بسیاری از فعالان گردشگری در استان و فرهنگ‌دوستان خارج از استان و پذیرش این مهم از سوی مسوولان وقت و همت در تامین ملاحظات فنی برای ثبت جهانی، این مهم می‌تواند فرصتی بی‌بدیل برای نیل به اهداف دورتر باشد که رشد متوازن و توسعه پایدار در بستر گردشگری و خدمات اقماری است.

این فعال فرهنگی و گردشگری با تاکید بر لزوم پای کار آمدن ادامه داد:

اگر به افکار عمومی بی‌توجهی شود، حتی اگر ثبت جهانی رقم بخورد هم، کاملا متصور هست که پرونده در زمان ارزیابی‌های دوره‌ای دچار چالش‌های جدی اجتماعی و ساختاری شود.

وی با تاکید بر اینکه باید با نگاه دوراندیشانه‌ این مهم را لحظه به لحظه و گام به گام مورد توجه قرار داد افزود:

مداومت در اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی با استفاده از ظرفیت‌های موجود برای اقناع ذینفعان شامل کسبه بازار، مدیران و مسوولان اجرایی، مردم به معنای اهالی همدان و گردشگران داخلی و خارجی و هر کسی که حتی برای ساعتی در عرصه و حریم فیزیکی و خبری این رویداد قرار می‌گیرد جدی گرفته شود.

وی عنوان کرد:

آنچه که موجب ورود این پرونده برای ثبت جهانی شده، تداوم حیات و زندگی اجتماعی از آغاز یعنی 3300 سال پیش تاکنون بوده، اما بی‌شک وقتی 3300 سال پیش نام ” اَمَدانه ” در کتیبه تیگلات پالسر دوم آمده باید سال‌ها قبل از آن این موجودیت و مدنیت وجود داشته باشد.

این فعال فرهنگی و گردشگری همدان دومین دارایی مهم این پرونده را عنوان “هگمتانه و مرکز تاریخی همدان” دانست و گفت:

ثبت همزمان 115 اثر فرهنگی، تاریخی، معماری و اقتصادی شامل، مساجد، معابر، کاروانسراها، بقاع متبرکه، کنیسه، کلیساها، حمام‌های تاریخی، سراهای اختصاصی در بازار، موزه‌ها و… از جمله موارد جالب ثبت است.

وی سومین دارایی این پرونده را پایتختی تمدن‌های بزرگ ایران شامل مادها، هخامنشیان، اشکانیان، سلجوقیان و… دانست و گفت:

این مسئله بدین معناست که گستره جغرافیایی و سیاسی هر یک از تمدن‌های پیش گفته در دل این پرونده مستتر است و باید در گام‌های بعدی به معرفی آنها پرداخته شود.

صیفی‌کار زندگی مردم ایران در ادوار مختلف با ادیان و مذاهب مختلف از جمله مسیحیان، یودیان، مسلمانان و زردشتیان و غیره را از دیگر موارد ثبت جهانی دانست و خاطرنشان کرد:

زندگی مسالمت‌آمیز اقوام مختلف سرزمینی ایران در همدان آن هم در طول تاریخ از دیگر دارایی این پرونده است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد و دربرنامه‌ها و اسناد بالادستی به خوبی به آن توجه شود.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

منبع
فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا