مسجد حمامیان
برای علاقهمندان به بناهای تاریخی، مسجد حمامیان یکی از بهترین گزینههایی است که نباید بازدید از آن را از دست دهید. قدمت این مسجد تاریخی به زمان قاجار میرسد و امروزه به عنوان یکی از معروفترین جاهای دیدنی بوکان شناخته میشود. در این مقاله قصد داریم شما را با این جاذبه بیشتر آشنا کنیم، پس همراه ما باشید.
تاریخچه مسجد حمامیان
مسجد حمامیان پیش از قبل جنگ جهانی دوم در سال 1286 شمسی در دوران قاجاریه تأسیس شد. موسس این مسجد محمود آقا ایلخانی زاده و معمار آن معمارباشی مراغهای بود که به زیبایی هرچه تمام این مسجد بینظیر را طراحی کرد. پس از احداث مسجد، مدرسهای در کنار آن بنا شد که بعدها به مدرسه طلاب علوم دینی نیز شهرت یافت. جالب است بدانید هنوز هم برخی از کلاسهای درس این مسجد سالم باقیمانده است و علاقهمندان میتوانند از آن دیدن کنند.
مسجد حمامیان کجاست؟
مسجد حمامیان در شهرستان بوکان استان آذربایجان غربی و در روستایی با نام حمامیان واقع شدهاست. شما میتوانید جهت دسترسی به این جاذبه تاریخی از وسایل نقلیه عمومی و همینطور تاکسیهای آنلاین استفاده کنید، اما اگر قصد دارید با ماشین شخصی خود از این مکان دیدن کنید، ابتدا باید به شهرستان بوکان آمده و پس از طی 3 کیلومتر به روستای حمامیان و همینطور این مسجد خواهید رسید. در ادامه لوکیشن این مسجد را برایتان قرار دادهایم تا بتوانید راحتتر مسیریابی کنید.
معماری مسجد حمامیان
در ساخت این مسجد عناصری از هنر معماری اصیل ایرانی به کار رفته است. دور تا دور مسجد از آجر تراشی استفاده شده و جلوهای بسیار خاص به آن داده است. از جمله مصالح به کار گرفته شده در ساخت مسجد حمامیان میتوان به سنگ لاشه، آجر خشتی و آجر ساده و چوب درخت گردو اشاره کرد. از مهمترین نکات در پی ساخت مسجد مقاوم بودن آن در برابر زلزله و طوفانهای هولناک است. پی مسجد 20 متر عمق دارد که همین موضوع سبب مقاوم بودن آن میشود.
نمای بیرونی مسجد از آجر بوده و از یک ایوان کوچک با ستونهای زیبا و استورا تشکیل شدهاست. گنبدی تکپوش به صورت دولایه با زیبایی هر چه تمام به وسیله آجر و رنگآمیزیهای جذاب و گیاهی بر روی سقف مسجد روستای حمامیان احداث شده است که زیبایی خاصی به آن میبخشد. این مسجد تاریخی در اسفند ماه سال 1379 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و از آن موقع تا به امروز گردشگران زیادی از این مکان مذهبی و تاریخی دیدن میکنند.
جاذبه های اطراف مسجد حمامیان
شهر بوکان یکی از زیباترین شهرهای استان آذربایجان غربی بوده که جاذبههای گردشگری زیادی را در دل خود جای داده است و بازدید از هر یک از آنها نیز میتواند بسیار خاطرهانگیز و لذتبخش باشد. در ادامه مقاله لیستی از سایر جاذبههای گردشگری این شهر زیبا را برایتان فراهم کردهایم تا پس از مسجد حمامیان به سراغ آنها بروید.
- مسجد جامع بوکان (در فاصله 6.9 کیلومتری از مسجد)
- آرامگاه سرداران مکری (فاصله: 7.8 کیلومتر)
- بوستان ساحلی بوکان (با فاصله 7.5 کیلومتر از مسجد حمامیان)
- تالاب قره گل (فاصله تا مسجد: 45 کیلومتر)
- آرامگاه استاد حسن زیرک (فاصله: 9.9 کیلومتر)
نکات تکمیلی
- هزینه بازدید از این مسجد زیبا برای همگی رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
- شما میتوانید همه روزه از صبح الی عصر از مسجد حمامیان دیدن کنید.
- بهترین زمان بازدید از این مسجد تاریخی و سایر جاهای دیدنی شهر بوکان فصل بهار و تابستان است. اما اگر در سرما اذیت نمیشوید و سرمای زیاد اذیتتان نمیکند میتوانید در فصل پاییز و زمستان نیز به دیدن مسجد بروید.
- مسجد حمامیان بوکان یکی از مساجد تاریخی ایران است که یادگار دوران قاجار بوده و یکی از میراث ملی کشورمان محسوب میشود. وظیفه ماست که در حفظ آن کوشا باشیم و از آسیب رساندن به آن بپرهیزیم.
- عکاسی از بخشهای مختلف مسجد و همچنین زیر نظر گرفتن معماری جذاب آن، این مسجد را به یکی از زیباترین سوژههای عکاسی از بناهای تاریخی تبدیل کرده است.
کلام آخر
مسجد حمامیان یکی از مساجد ارزشمند و زیبای کشورمان بوده که با وجود اینکه سالیان سال از ساخت آن میگذرد، قسمتهای زیادی هنوز سالم مانده و قابل بازدید است. اگر تجربه دیدن این مسجد را ندارید، پیشنهاد میکنیم که بازدید از آن را در سفر بعدی خود در اولویت قرار دهید. در این مقاله از وب سایت گردشی تاپ سعی براین بود که به صورت کامل درباره این مسجد و جاذبههای آن به شما توضیح دهیم. امیدواریم از خواندن آن لذت برده باشید.
سوالات متداول
هزینه بازدید از مسجد حمامیان چقدر است؟
بازدید از این مسجد تاریخی و زیبا کاملا رایگان است.
قدمت مسجد حمامیان چقدر است؟
این مسجد در دوره قاجاریه ساخته شده است.
ساعت بازدید از مسجد روستای حمامیان کدامند؟
بازدید از این جاذبه از صبح تا عصر امکانپذیر است.
آیا مسجد حمامیان به عنوان یک اثر ملی ثبت شده است؟
بله؛ این مسجد در تاریخ 25 اسفند 1379، با شماره ثبت 3483 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.