خانه بی بی مرادی نیاز به مرمت دارد
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی خانه بی بی مرادی نیاز به مرمت دارد. وی افزود بعد از مرمت بنا دو طرح را برای آن برنامه ریزی کردهایم.
خبرگزاری مهر، گروه استانها:
در بافت تاریخی شهر بیرجند خانههای تاریخی ارزشمندی را میتوان دید که هر کدام از آنها نماد هویتی شهر محسوب میشود. بناهایی که قدم زدن در آن آرامش حقیقی به روح انسان تزریق میکند و خاطره را به گذشتهها میبرد. خانههایی چون خانه فروتنی، خانه آراسته و خانه پردلی از جمله این بناها محسوب میشوند.
خانه بی بی مرادی یکی دیگر از این خانههای تاریخی بیرجند محسوب میشود که مدتی موزه تاریخی طبیعی خراسان جنوبی در آن قرار داشت ولی اکنون بلااستفاده باقی مانده است.
هادی شاه وردی مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی در زمینه وضعیت این میراث ارزشمند خراسان جنوبی اظهار کرد:
در ماه محرم و صفر مجموعه خانه بی بی مرادی برای ضبط برنامه در اختیار شبکه استانی خراسان جنوبی قرار گرفت.
وی با تأکید بر اینکه این خانه در حال حاضر نیاز به مرمت اضطراری دارد، بیان کرد:
همکاران ما برای این موضوع برنامه ریزی کردهاند که به زودی نیز کار آغاز خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی خانه بی بی مرادی را برای دو کار پیش بینی کردهایم، گفت:
یک طرح تبدیل آن به کتابخانه عمومی اداره میراث شهرستان بیرجند است که در آن مکان مستقر شود.
شاه وردی ادامه داد:
طرح دیگر تبدیل آن به محل استقرار یگان حفاظت میراث فرهنگی است که بعد از مرمت از محل باغ و عمارت اکبریه به این مکان منتقل شود چرا که حفاظت و مراقبت از محدوده 40 هکتاری بافت قدیمی شهرستان بیرجند این مهم را میطلبد.
وی افزود:
البته هر کدام از این موارد نافی بازدید عموم مردم و گردشگران از این اثر میراثی نخواهد بود و شرایط را برای بازدید فراهم میکنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت:
در سال 1401 نسبت به 1400 قریب 219 درصد رشد نقدینگی و افزایش اعتبار داشتیم و در سال 1402 نیز 98 درصد رشته اعتبار داشته و قریب 36 میلیارد تومان اعتبار استانی ما بود.
شاه وردی افزود:
با این اعتبارات قدمهای مثبتی در حوزه مرمت آثار تاریخی خراسان جنوبی و شهرستان بیرجند برداشته خواهد شد.
گفتنی است خانه بی بی مرادی از آثار تاریخی مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان بیرجند، بخش مرکزی، منتظری 12، پلاک 22 واقع شده و این اثر در تاریخ 6 اسفند 1385 با شماره ثبت 17389 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.