اخبار گردشگری

آغاز مرمت تالار شاه نشین پل خواجوی اصفهان

اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان از آغاز مرمت تالار شاه نشین پل خواجوی اصفهان خبر داد.

به گزارش ایرنا از کانال اطلاع رسانی میراث فرهنگی اصفهان، به همت هنرمندان مرمتگر گروه امانی این اداره کل، چهره مخدوش شده تالار زیبای شاه‌نشین پل تاریخی خواجو که در چهارشنبه آخر سال توسط برخی افراد با پرتاب ترقه آلوده شده بود، پاکسازی و نوسازی شد.

مرمتگران با توجه به فرسودگی تدریجی تزیینات زیبای تالار شاه‌نشین پل خواجو، مرمت تزیینات سقف تالار را فراتر از آلودگی بصری ناشی از پرتاب ترقه ادامه می دهند و این مرمت‌ها تا پیش از نوروز 1403 به پایان می رسد.

به گزارش ایرنا، تصاویری از برخورد ترقه به سقف اتاق بیگلربیگی(شاه‌نشین) پل خواجو در فضای مجازی منتشر شده است که نشان‌ می‌دهد در روزهای اخیر و به احتمال زیاد پس از آخرین چهارشنبه سال به قسمت‌هایی از این پل تاریخی ترقه پرتاب شده است؛ این اتفاق منحصر به اصفهان نبود و برخی از بناهای تاریخی شهرهای دیگر مانند دیوار قلعه «فلک الافلاک» خرم‌آباد و یک کتیبه تاریخی در «گنج‌نامه» همدان نیز از این آسیب مصون نماندند.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان نیز با اشاره به برخورد یک ترقه به سقف شاه‌نشین پل تاریخی خواجو گفت:

با توجه به حضور نیروهای یگان حفاظت میراث‌ فرهنگی و گشت‌زنی روی پل در شب چهارشنبه آخر سال به احتمال زیاد این ترقه‌زنی فردای شب چهارشنبه سوری اتفاق افتاده است.

حمیدرضا محققیان افزود:

خواجو و سایر پل‌های رودخانه زاینده‌رود بدلیل قرار گرفتن در فضای عمومی جزو معابر عمومی و شهری محسوب می‌شوند و بصورت مستقیم در اختیار این اداره کل قرار ندارند لذا حفاظت شبانه‌روزی از این پل‌های تاریخی مقدور نیست.

وی تصریح کرد:

مرمت این پل‌ها هر سال توسط این اداره‌ کل با ایجاد حوزه پایش پل‌های تاریخی انجام می‌شود.

محققیان خاطرنشان کرد:

با فرهنگ سازی مناسب و همچنین مراقبت و حفاظت از نزدیک به 2 هزار اثر تاریخی در شهر اصفهان، آسیب به این بناها در زمان‌هایی همچون چهارشنبه‌های پایان سال به حداقل رسیده است و امسال فقط شاهد آسیب رسیدن به یک بنای تاریخی در شهر بودیم، با این‌حال معتقدیم همین یک اتفاق هم نباید در این جهانشهر افسانه‌ای تکرار شود.

خواجو از جمله پل‌های تاریخی اصفهان است که در میانه آن ساختمانی مخصوص به نام «بیگلربیگی»(شاه‌نشین) وجود دارد؛ این قسمت از بنا با تزیینات زیبای نقاشی و استفاده شاخص از رنگ عنابی برای اقامت موقتی شاه صفوی و خانواده او ایجاد شده بود.

این پل بدلیل معماری و تزیینات کاشیکاری آن مشهورتر از دیگر پل‌های تاریخی اصفهان است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

منبع
ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا