اخبار گردشگری

یزد میزبان آخرین بازمانده احرامی بافی است

احرامی بافی یکی از شاخه‌های پارچه‌بافی سنتی در ایران محسوب می‌شود که نشات گرفته از جاجیم‌بافی است و بیشتر جنبه کاربردی و تزئینی دارد. این پارچه در گذشته بدون هیچ طرح و نقشی بافته می‌شد تا به عنوان پارچه مناسک حج مورد استفاده قرار بگیرد. در بافتن این پارچه از تارهای پنبه‌ای و پودهای پشمی استفاده می‌شود؛ البته باید بگوییم که استفاده از تار و پودهای پشمی نیز امکان‌پذیر است.

این پارچه در شهر یزد با نام «حرمی» شناخته می‌شود و در ایلام به «ارحام» شهرت دارد. احرامی بافی به عنوان یک هنر دست شناخته می‌شود و اکنون در استان‌های یزد، ایلام و خوزستان وجود دارد. برای بافت این پارچه از دارهای دووردی استفاده می‌شود که عموما از جنس چوب هستند.

آخرین کارگاه احرامی بافی در یزد

آخرین کارگاه احرامی بافی در یزد
منبع عکس: ایسنا (عکاس: بهارک روشن بخش)

در کوچه‌های قدیمی روستای «بنادک السادات» خانمی به نام فاطمه دهقان بنادکی زندگی می‌کند. خانم دهقان صاحب تنها کارگاه احرامی بافی در یزد است و به‌عنوان تنها بازمانده این صنعت شناخته می‌شود. او هر روز دستگاه خود را به‌کار می‌گیرد و با دستان خود به تار و پودها جان می‌بخشد؛ ضمن آن‌که استفاده همزمان از پاها نیز ضرورت دارد. تمام قسمت‌های این دستگاه از جنس چوب است و فاطمه خانم آن را «کارخانه من» می‌نامد.

وقتی از اون درباره نحوه آشنایی با احرامی بافی بپرسید، او اینگونه پاسخ می‌دهد: «قدیم که مدرسه نبود، به بچه‌ها کارهای مختلف آموزش می‌دادند، من را هم گذاشتند پای این چرخ دنبال “ماسوره پر کردن”».

پیشنهاد می‌کنیم که اگر برای بازدید از جاهای دیدنی یزد راهی این شهر شدید، حتما به روستای بنادک السادات بروید و از کارگاه فوق‌العاده جذاب خانم دهقان دیدن کنید.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

منبع
ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا