5 اثر مربوط به عصر آهن گلستان به ثبت ملی رسید
به گفته مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان، 5 اثر مربوط به عصر آهن گلستان به ثبت ملی رسید.
بهگزارش ایرنا از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان، محمدجواد ساوری روز دوشنبه اظهار کرد:
در جلسه امروز شورای ثبت ملی آثار منقول کشور که در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، تعداد پنج پرونده آثار منقول استان شامل 6 قلم از اشیای گنجینه زیارت در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
وی با تشریح آثار ثبتشده این استان، افزود:
این اشیاء شامل 2 عدد دستبند زرین همشکل، یک عدد پیشانیبند زرین، یک عدد آینه مفرغی دستهدار و 2 عدد میله سرمهدان که یکی از آنها دارای تزئینات با نقوش انسانی است، میشود.
وی بیان کرد:
این آثار که در دهه 70 شمسی دریکی از سایتهای باستانی استان کشفشده از جنس طلا و مفرغ بوده و قدمت آن با توجه به مطالعات نسبی، مربوط به دوره آغازین آهن است.
ساوری افزود:
این آثار در موزه باستانشناسی گرگان در معرض نمایش قرار خواهد گرفت و علاقهمندان به حوزه میراثفرهنگی میتوانند با مراجعه به این موزه از این مجموعه ارزشمند دیدن کنند.
وی اظهار امیدواری کرد با ثبت آثار فرهنگی، تاریخی، طبیعی، صنایعدستی، میراث معنوی و ناملموس استان گلستان و معرفی هرچه بهتر آن، گامهای ارزندهای در راستای حفظ و احیای این مواریث ارزشمند برداشته شود.
شورای ثبت ملی آثار منقول کشور امروز دوشنبه 18 دیماه 1402 با حضور علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی کشور، هادی میرزایی مدیرکل امور موزههای کشور، جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران، سجاد علیبیگی رئیس پژوهشکده باستانشناسی کشور، مرتضی حسینقلیزاده معاون میراثفرهنگی استان گلستان و دیگر اعضای شورای ثبت ملی کشور در تهران برگزار شد.
به گزارش ایرنا، استان گلستان با حدود 2 میلیون نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب گوناگون در شمال کشور واقع است و پیشینه تاریخی بیش از هفت هزار ساله دارد.
گلستان سرزمینی مملو از طبیعت رنگارنگ و دلفریب با فرهنگ و تمدن باستانی ریشهدار در تاریخ کهن این مرز و بوم است و به عنوان بخشی از سرزمین پهناور ایران زمین به لحاظ تاریخی، دارای سابقه ای درخشان و از نظر دارا بودن عرصه تاریخی و یادمانی بسیار غنی است.
تاریخ بسیار کهن استان گلستان و قرار گرفتن در مسیر راه ارتباطی بین شرق و غرب کشور باعث شد از گذشته های دور این منطقه به عنوان یکی از کانون های مهم تاریخی ایران مطرح باشد و در این شرایط آثار و نشانه های متنوع و مختلفی که از سیر تکوینی فرهنگ و تمدن بشری به جای مانده می توانند به عنوان جاذبه های توریستی مورد استفاده قرار گیرند.
تپه ها، قلعه ها، مساجد زیبا، زیارتگاه ها، برج ها، کانون های شهری و روستایی تاریخی، کاخ ها، پل ها، معابر و گذرگاه های تاریخی، امام زاده ها و آرامگاه، دیوار دفاعی و آداب و رسوم، گو شه هایی از جاذبههای تاریخی و فرهنگی استان گلستان است که در صورت سرمایه گذاری مناسب و به کارگیری شیوه های نوین تبلیغات می تواند نقش چشم گیری در جذب توریست داخلی و خارجی داشته باشد.
تاکنون بیش از هزار و 500 اثر منقول، غیر منقول و طبیعی در استان گلستان شناسایی شده که هزار مورد از این آثار به ثبت ملی و 6 اثر هم به ثبت جهانی رسیده است و این آثار شامل 820 اثر غیرمنقول (161 بنا و 659 محوطه باستانی)، 101 اثر ناملموس، 41 اثر طبیعی و 44 اثر منقول میشود.
تاکنون ۶ اثر میراثی استان گلستان شامل «گنبدقابوس به عنوان بلندترین بنای آجری دنیا، جنگلهای هیرکانی، راه آهن ایران ایستگاههای بندرترکمن و بندرگز، سوزن دوزی ترکمن، دوتار و کمانچه» به ثبت جهانی رسیده است.