اخبار گردشگری

بررسی و پایش مرجان های قشم

رییس اداره محیط زیست شهرستان قشم از بررسی و پایش مرجان های قشم خبر داد.

شاهمراد جعفری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود:

آبسنگ های مرجانی دارای اکوسیستم بسیار حساس و شکننده ای هستند از این رو نسبت به شرایط نامطلوب دریایی از جمله انواع آلاینده‌ ها مانند فاضلاب‌ های شهری و صنعتی، ریز پلاستیک‌ ها و آلودگی‌ های نفتی و لایروبی واکنش نشان می دهند و در بسیاری موارد این عوامل موجب از بین رفتن آنها می شود.

وی توسعه ساخت و سازهای ساحلی، فعالیت های شیلاتی، آلودگی های حرارتی به واسطه دمای آب شیرین کن ها، ساخت و ساز و رسوب گذاری بالا، برداشت مرجان ها با دست، خرید و فروش مرجان، ورود رسوبات، کلر و فلزات سنگین به آب، هتل سازی، اسکله سازی در دریا، لنگر اندازی قایق های صیادی و گردشگری، صید ماهیان زینتی، تخلیه زباله و مواد زائد در دریا را برخی دیگر از عوامل تهدید مرجان ها عنوان کرد.

رییس اداره محیط زیست شهرستان قشم توضیح داد: اسیدی شدن دریا، گرم شدن زمین، پدیده کشند قرمز و ماندگاری آن در سال های قبل، افزایش دمای آب بیش از 36 درجه، سفید شدگی، شوک و استرس، جذر بالای آب و قرار گرفتن مرجان به ویژه از نوع شاخ گوزنی در معرض باد و خشکی در فصل زمستان از دیگر عوامل طبیعی آسیب رسان به آبسنگ های مرجانی به شمار می رود.

جعفری با هشدار به سودجویان از بین برنده آبسنگ های مرجانی در جزیره قشم اضافه کرد:

پایش مستمر و حفاظت از آبسنگ های مرجانی در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس یکی از اولویت های مهم و حیاتی محیط بانان این اداره است و آنان به‌ صورت شبانه‌ روزی با انجام گشت های دریایی در حال رصد و پایش این مناطق هستند و با متخلفان زیست محیطی بدون اغماض طبق قانون برخورد می‌ کنند.

در پارک زیتون جزیره قشم آبسنگ های مرجانی از خانواده portidae، acroporidae، faviidae و siderastreid و در جزیره ناز آبسنگ های مرجانی از خانواده faviidae به عنوان گونه های غالب منطقه شناخته می شوند.

آبسنگ مرجانی یا صخره‌ های مرجانی از قدیمی ‌ترین و غنی ترین اجتماع موجودات زنده بر روی زمین هستند.

بیشتر صخره‌ های مرجانی بین پنج تا 10 هزار سال عمر دارند و بسیاری از آنها صخره‌ های آبی روی هم انباشته شده‌ ای هستند که میلیونها سال قدمت دارند.

مرجان هایی که صخره‌ های مرجانی را تشکیل می دهند تنها در شرایط خاصی پرورش می یابد، آنها در آب گرم، شور و تمیز زندگی می ‌کنند، مرجان ها همچنین فقط در آب های کم‌ عمقی که نور خورشید بتواند به آنها برسد زندگی می کنند.

بیش از 50 گونه آبسنگ مرجانی در خلیج فارس و دریای عمان وجود دارد که عوامل مختلفی مانند آلودگی های نفتی، لایروبی و پساب ها حیات این گونه های ارزشمند را تحت تاثیر قرار داده است.

با توجه به اینکه آبسنگ های مرجانی به عنوان جنگل های دریایی و همچنین مامن انواع آبزیان است، از این رو حفاظت از آنها باید جدی گرفته شود؛ زیرا نابودی آنها تهدیدی برای دیگر آبزیان خواهد بود.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و 500 کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول 135 کیلومتر و عرض میانگین 11 کیلومتر از توابع هرمزگان است و 300 کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود 150 هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول 150 و عرض میانگین 11 کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

منبع
ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا