ذره بین میراث فرهنگی روی دستخط امام رضا (ع) در ساوه
شب گذشته خبر پیدا شدن دستخط امام رضا (ع) در ساوه فضای مجازی را پر کرد و اکنون کارشناسان میراث فرهنگی برای بررسی این دست خط به ساوه رفتهاند.
در این خبر آمده بود که عمادالدین شیخ الحکمایی، کتیبهشناس، خطشناس و نسخهشناس مشهور کشور در بازدید اتفاقی از مسجد جامع ساوه دستخط امام رضا (ع) را کشف شده و قرار است با حضور مسئولین و کارشناسان این وزارتخانه، از دیوار مسجد جامع تاریخی و ثبت ملی شده ساوه برداشته و به موزه ملی ایران منتقل شود.
بر اساس اخبار منتشر شده کتیبه آجری که دستخط امام رضا (ع) بر آن نقش برجسته است، با هدف نگهداری در مکان امن و امکان بررسیهای علمی بیشتر از ستون مسجد ثبت ملی شده جامع ساوه برداشته و به موزه ملی ایران منتقل خواهد شد.
بر اساس این خبر دستخط امام رضا (ع) روی یک آجر خشت 31 در 31 نوشته شده و احتمالا وقتی علیابن موسیالرضا (ع) به حالت نشسته به یکی از ستونهای مسجد جامع ساوه تکیه داده بودند، این دستخط را به یادگار نوشتهاند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ساوه در این خصوص گفت: امروز تیمی از متخصصان میراث فرهنگی کشور به منظور بررسی این کتیبه به شهرستان ساوه سفر کرده و بررسیهای لازم کارشناسی را بر آن انجام خواهند داد.
ایاز افزود: خبر نهایی در این خصوص پس از اعلام نظر متخصصان امر اطلاع رسانی خواهد شد.
لازم به ذکر است که به محض مشخص شدن نتایج بررسیها، ما در گردشی تاپ این موضوع را پوشش خواهیم داد.
به نظر میآید شکل و ظاهر قسمت ابتدایی اثر که نوشته شده است با بقیه جمله تفاوت دارد. گویی این قسمتِ دستنوشته ظاهر ظریفتر و مرتب تری دارد . شاید این دستخط، اثر دو نفر باشد. یعنی ممکن است شخص دیگری بعدا قسمت را به قسمت ماقبل آن اضافه کرده باشد. و شاید هم چون نویسنده اول صرفا قصد نوشتن جمله سه چهار کلمهای را داشته، کار خود را از ابتدای آجر شروع نکرده
سلام علی جان؛ دقت و ریزبینی ستودنی داری و ممنون که این نظریه فوقالعاده رو با ما و سایر کاربران به اشتراک گذاشتی.
این احتمال که گفتی وجود داره ولی باید منتظر باشیم تا جواب بررسی کارشناسان بیاد. به محض اینکه کارشناسان نظر نهایی رو بگن، خبرش رو پوشش میدیم.