علی آباد ملایر میزبان دومین جشنواره گردو
به گفته دهیار روستای علیآباد از توابع ملایر، علی آباد ملایر میزبان دومین جشنواره گردو این شهر است.
باقر هاشمی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در برگزاری این جشنواره ارگانها و نهادهای مختلفی چون فرمانداری، بخشداری، جهادکشاورزی، اداره میراث فرهنگی، سپاه ناحیه ملایر، نیروی انتظامی و شورای اسلامی روستا با ما همکاری داشتهاند، افزود:
این جشنواره پنجشنبه 13 مهر ساعت 15 با حضور مسئولان استانی و شهرستانی و جمع کثیری از گردشگران از اقصی نقاط ایران برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه هر ساله در این روستا به علت وجود درختان گردو و بادام در اواخر شهریور و فصل برداشت این دو محصول، جشنواره زیبای گردو و بادام برگزار میشود، ادامه داد:
در کنار برگزاری این جشنواره غرفههای متعددی شامل آش، گرده مغزی، کلوچه و نان محلی، محصولات کشاورزی، گردو و بادام، صنایع دستی و سوغات ملایر برپا میشود.
وی با اشاره به اینکه با توجه به فرهنگ دست نخورده و غنی علیآباد، این روستا در تعطیلات نوروز میزبان جشنواره بازی های بومی و محلی است، مطرح کرد:
از غذاهای محلی آن میتوان از آش ثبت ملی شده «ماسوا»، آش سماق، آش اوماج، آش شله پتله، آش کاچی و خورشت فسنجان نام برد همچنین از سوغات این منطقه میتوان به گردو، بادام، عسل، سماق و نانهای محلی به ویژه نان گرده مغزی و کلوچههای محلی اشاره کرد.
هاشمی با تأکید بر اینکه روستای علیآباد قطب تولید گردو و بادام شهرستان ملایر به شمار میرود، اظهار کرد:
علیآباد، روستایی تاریخی با قدمت 3000 ساله است که روی ویرانههای پنج روستا به علت حمله مغول بنا شده است.
وی اضافه کرد:
این روستا، در گذشته منطقهای پیشرو در صنایع دوران خود بوده است و از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شهر همدان و شرق شهر تویسرکان و 35 کیلومتری شمال غربی ملایر قرار دارد. این منطقه که در دامنه کوهستان زیبای الوند به نگین سبز الوند معروف است، دارای آب و هوای کوهستانی و در زمستان، سرد و در تابستان معتدل است.
دهیار روستای علیآباد با بیان اینکه کهن دیار علیآباد، مهد پرورش بزرگان و نیکان و قطب تولیدکننده گردو و بادام به شمار میرود، گفت:
این روستا با توجه به ارتفاع بالای خود و قدمت تاریخی، وجود چشمهسارها، درهها، رودها و کوه های سربه فلک کشیده، موقعیت جغرافیایی منحصربفردی دارد.
وی افزود:
از جاذبههای فراوان تاریخی و گردشگری این روستا میتوان به کوههای کلاهقاضی شاهنشین بزرگ و کوچک، کوه دره غار، تپههای باستانی خانه قلاجوقه، تکیه، آبشارهای کوچک و بزرگ (در زبان محلی چرچره کوچک و چرچره بزرگ) و درههای گردو، زرشک، دره غار، پل قدیمی قاسمآباد، امامزاده ساره خاتون و مقبره آقا میربزرگ و وجود غاری منحصربفرد در دامنه کوهی به همین نام در پنج کیلومتری روستا اشاره کرد.