فعالیت 37 اقامتگاه بومگردی در آذربایجان غربی
مدیر اقامتگاههای بومگردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانغربی از فعالیت 37 اقامتگاه بومگردی در آذربایجان غربی خبر داد.
ودود فخاری روز سه شنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:
شهرستانهای ماکو، خوی، سلماس، ارومیه، نقده، پیرانشهر، سردشت، مهاباد، تکاب، شاهین دژ، اشنویه و بوکان میزبان اقامتگاه های بوم گردی بوده و همواره پذیرای گردشگران از نقاط مختلف کشور و حتی برخی کشورهای همسایه هستند.
وی ادامه داد:
سردشت به دلیل برخورداری از روستاهای بکر، آبشار شلماش، جنگل و طبیعت بکر دارای ۹ واحد اقامتگاه بومگردی بوده و بیشترین تعداد را در این خصوص در آذربایجان غربی به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد:
پس از سردشت، تکاب با هفت واحد و ارومیه با پنج واحد بیشترین اقامتگاه بوم گردی را در خود جای داده اند.
مدیر اقامتگاههای بومگردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانغربی اضافه کرد:
در این سه شهرستان نزدیک به 65 درصد اقامتگاههای بومگردی استان وجود دارد که جا دارد در دیگر شهرستان ها نیز وضعیت مشابهی را شاهد باشیم.
فخاری گفت:
امروز گردشگران دیگر اقبال چندانی به هتل های چند ستاره نداشته و ماندن در اقامتگاههای بوم گردی که دردل طبیعت و روستاها قرار گرفته اند را برای گردش انتخاب می کنند آنها دراین اقامتگاهها دیدن زندگی ساده روستایی و عشایری، غذاهای محلی و آداب و رسوم مختلف را بر هر تفریحی ترجیح می دهند.
وی افزود:
آذربایجان غربی دارای 45 روستای هدف گردشگری و آثار تاریخی و فرهنگ کهن است؛ روستاها و مناطقی چون سیلوانای ارومیه، باغچه جوق ماکو، روستای چورس خوی و روستاهای متعدد دیگر که به دلیل برخورداری از فرهنگ و آداب و رسوم می توانند گردشگران طبیعت را به سوی خود فرا بخوانند.
وی با بیان اینکه 35 درصد جمعیت استان در روستاها زندگی می کنند، گفت: روستاها و زیبایی های موجود در آن از جمله مولفه های صنعت بوم گردی است.
مدیر اقامتگاههای بوم گردی آذربایجان غربی ادامه داد:
همجواری با چند کشور و مرزی بودن استان ظرفیت دیگری برای شکوفایی صنعت بوم گردی است و می تواند گردشگران بی شماری از کشورهای همجوار را جذب کند.
فخاری تاکید کرد:
رونق صنعت بوم گردی استان نیازمند تقویت زیر ساخت ها، سیستم حمل و نقل، امنیت و امکانات متعدد دیگر است که همه اینها به تنهایی از عهده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برنمی آید بلکه سایر دستگاه های اجرایی باید برای تحقق این مهم همراه با میراث فرهنگی باشند.
وی با بیان اینکه 130 هزار نفر جزء جمعیت عشایری آذربایجان غربی بوده و می توان پذیرای گردشگران زیادی در این حوزه بود، افزود:
تولیدات عشایر نظیر لبنیات و سبک زندگی مثل شیر دوشی، پشم چینی، روغن گیری، قالی بافی، نوع پوشاک و آداب و رسوم ظرفیتی برای پذیرش بوم گردها و گردشگران است.