بازدید 23 هزار و 770 مسافر نوروزی از غار سهولان
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد از بازدید 23 هزار و 770 مسافر نوروزی از غار سهولان خبر داد.
فاروق سلیمانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد:
امسال با توجه به کاهش دمای هوا در روزهای نخست سال، شمار گردشگران این غار آبی در مقایسه با 40 هزار گردشگر سال قبل کاهش چشمگیری داشت.
وی اضافه کرد:
با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهاباد و دهیاری روستای سهولان، محوطه ورودی این غار با احداث آلاچیق و مکان برپایی چادر از محل درآمدهای غار برای اسکان مسافران و گردشگران آماده شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت:
هشت واحد سوئیت و اقامتگاه بومگردی با ظرفیت حدود 40 نفر نیز در روستای سهولان واقع در نزدیکی این غار برای پذیرش میهمانان و مسافران احداث شده است.
سلیمانی یادآور شد:
سال گذشته در مجموع بیش از 195 هزار گردشگر داخلی و خارجی از این اثر طبیعی بازدید کردند.
به گزارش ایرنا، غار آبی سهولان در مهاباد به عنوان دومین غار آبی کشور یکی از جاذبههای منحصربفرد تاریخی و تفریحی استان آذربایجان غربی است که نظر هر گردشگر و بازدید کنندهای به عظمت و زیبایی آن جلب میشود.
غار سَهولان در روستایی به همین نام در 42 کیلومتری جنوب شرقی شهر مهاباد در مسیر جاده برهان و نزدیکی روستای «عیسی کند» میان 2 شهرستان مهاباد و بوکان واقع شده که از سمت بوکان نیز تا سهولان 25 کیلومتر فاصله دارد.
غار آبی تاریخی سهولان از دیدنیترین غارهای کشور است که هر ساله گردشگران و بازدیدکنندگان بسیاری برای دیدن این مکان زیبا به این منطقه سفر کرده و از جاذبههای شگفت انگیز غار بازدید میکنند.
این غار 2 هکتار مساحت دارد و با 2 ورودی مجزا دارای 178 و 107 پله پرپیچ و خم است که گردشگران را در عمق 30 متری زمین میهمان دوره «کرتاسه» از دوره دوم زمین شناسی در میلیونها سال پیش میکند.
هوای خنک و صاف داخل غار، غارنوردی دلپذیری را نوید میدهد البته با نزدیک شدن به عمق زمین و کف غار فشار هوا افزایش یافته و از مقدار اکسیژن کاسته میشود، رطوبت هوا به 78 درصد میرسد، دمای هوا نیز 15 تا 17 درجه سانتیگراد است که راه رفتن و پیمودن پلهها را برای افراد مسن و کودکان دشوار میسازد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت:
در تعطیلات نوروز امسال سه هزار و 700 گردشگر داخلی و خارجی از تالاب بینالمللی کانیبرازان این شهرستان بازدید کردند.
فاروق سلیمانی اظهار کرد:
در ایام تعطیلات نوروز امسال، تالاب کانی برازان بر روی مهمانان و گردشگران نوروزی باز است و علاقمندان می توانند از زیبایی های این تالاب دیدن کنند.
وی اضافه کرد:
هم اکنون وضعیت آبی تالاب بسیار خوب است و چشمه ها و زهکشهای منتهی به این تالاب احیا شدند و تلاب خود مهیای ورود پرندگان مهاجر و بومی آبزی و کنار آبزی است.
به گزارش ایرنا، پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد با وسعتی افزون بر 910 هکتار یکی از مهمترین تالابهای اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزش ترین زیستگاههای انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمال غرب کشور به شمار میرود.
بر اساس آخرین بررسیها تعداد 75 گونه پرنده آبزی و کنار آبزی متعلق به 11 خانواده در این تالاب شناسایی شده است که در صورت اضافه کردن گونههای خشکی زی، این تعداد به بیش از 180 گونه خواهد رسید و همین امر اهمیت تالاب را بیش از پیش آشکار میسازد.
در منطقه کانی برازان تاکنون 45 گونه گیاهی از 35 جنس و 17 خانواده شناسایی شده است که این گیاهان 21 جامعه گیاهی را تشکیل میدهد و بیشتر گونههای شناسایی شده از خانواده اسفناج Chenopodiaceae و گندمیان Graminae بوده و گونههای شناسایی شده در داخل تالاب نیز شامل نی، بوریا، جگن و گز است.
در مهاباد علاوه بر تالاب بین المللی کانی برازان، تالابهای دائمی «حسن خان» و «قوپی باباعلی» و تالابهای فصلی دیگری از جمله گروس، داشخانه و قره قشلاق نیز وجود دارد.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.