جاهای دیدنی اصفهانایرانگردیسفر به استان اصفهانسفر به اصفهان

مقبره بابا قاسم

مقبره بابا قاسم یکی از زیباترین آرامگاه‌های ساخته شده در کشورمان بوده که توسط یکی از شاگردان بابا قاسم، به نام سلیمان‌ بن‌ ابی‌ الحسن‌ بن‌ طالوت‌ دامغانی ساخته شد. معماری چشم‌گیر و قدمت زیاد این بنا آن را به یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی اصفهان تبدیل کرده است. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا شما را با تاریخچه، معماری و جاذبه‌های اطراف این بنای تاریخی باشکوه آشنا کنیم.

تاریخچه مقبره بابا قاسم

مقبره بابا قاسم طبق کتیبه نصب شده در قسمت ورودی آن در سال 699 شمسی، توسط سلیمان‌ بن‌ ابی‌ الحسن‌ بن‌ طالوت‌ دامغانی ساخته شد. بابا قاسم یکی از عارفان بزرگ و سرشناس شهر اصفهان بوده و در اوایل قرن هشتم هجری در شهر اصفهان زندگی می‌کرده است. مقبره این عارف در دوران ایلخانی و در محله ابن سینای شهر اصفهان با بهترین و زیباترین معماری به دستور شاگرد وی ساخته شد. همچنین این آرامگاه زیبا بعدها در تاریخ 15 دی ماه سال 1310 با شماره 100 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

مقبره بابا قاسم کجاست؟

آدرس مقبره بابا قاسم
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Goodfairy)

مقبره بابا قاسم اصفهان در خیابان ابن سینا، چهارراه ابن سینا و در کوچه بابا قاسم واقع شده‌است. برای دسترسی به این مقبره زیبا می‌توانید از مترو، اتوبوس و یا تاکسی استفاده کنید. نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس به این مقبره، ایستگاه چهارراه ابن سینا که با کمی پیاده‌روی به آرامگاه می‌رسید. همچنین اگر مترو را انتخاب می‌کنید باید در ایستگاه ابن سینا پیاده شده و خودتان را به مقصد برسانید. چنانچه قصد دارید با ماشین شخصی خودتان به بازدید از این مقبره بروید، در قسمت زیر لوکیشن دقیق آن را از گوگل مپ برایتان قرار داده‌ایم که می‌توانید به کمک آن کوتاه‌ترین و بهترین مسیر را انتخاب کنید.

لوکیشن در نشان

معماری مقبره بابا قاسم

معماری مقبره بابا قاسم
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Sima Monjezi)

جالب است بدانید یکی از دلایل شهرت مقبره بابا قاسم، معماری فوق‌العاده و چشم‌نواز آن است. در ساخت این مقبره از تمامی عناصر و ویژگی‌های معماری دوران ایلخانی کمک گرفته شده و آن را به یکی از نمونه‌های ارزشمند آن دوران تبدیل کرده است. ورودی مقبره با پایین آمدن دو پله آغاز می‌شود. بر روی در بنا کتیبه‌ای به خط ثلث و کاشی‌کاری‌های لاجوردی تاریخ ساخت مقبره را نشان می‌دهد. این مقبره زیبا دارای دو گنبد بوده که یکی با سطح مقطع مربعی و دیگر با سطح مقطع هشت‌ضلعی ساخته شده‌است.

متاسفانه گنبد مربع شکل آرامگاه در هنگام عملیات بازسازی تخریب شد و دیگر اثری از آن نیست. اما گنبد هرمی‌شکل با سطح مقطع هشت ضلعی به زیبایی هرچه تمام می‌درخشد. مقرنس‌کاری‌های نمای درونی گنبد و نوشتن اسمای الهی در هشت وجه این گنبد زیبایی آن را دو چندان کرده‌است. مقبره بابا قاسم دارای دو شبستان در ضلع شمالی و جنوبی بنا است که آرامگاه در شبستان شمالی واقع شده‌است. در این شبستان تزئینات بسیار نفیسی از کاشی‌کاری، معرق‌کاری، مقرنس‌کاری و آجرچینی را می‌بینیم. همچنین دو کتیبه در این قسمت وجود داشته که بر روی یکی از آن‌ها تاریخ مرمت (1002 شمسی) و بر روی دیگر نام سازنده بنا نوشته شده‌است.

مدرسه بابا قاسم

بد نیست بدانید در محله طوقچی اصفهان مدرسه‌ای به نام بابا قاسم ساخته شده‌است. این عارف بزرگ در زمان حیات خویش مشغول به تدریس بوده و مریدان و علاقه‌مندان در پای منبر وی، به یادگیری علوم دینی می‌پرداختند. این مدرسه امروزه به یکی از حوزه‌های علمیه اصفهان تبدیل شده و در حال آموزش و پرورش طلاب هستند.

مقصد بعدی کجاست؟

جاذبه های اطراف مقبره بابا قاسم
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Sima Monjezi)

جاذبه‌های دیدنی اصفهان تمامی ندارد. در قسمت پایین می‌توانید لیستی از بهترین جاذبه‌های اطراف مقبره بابا قاسم را مشاهده کنید که می‌توانند گزینه جذابی برای بازدید باشند. پیشنهاد گردشی تاپ این است که با یک برنامه‌ریزی دقیق، از تمام آن‌ها دیدن کرده و سفر بسیار خاطره‌انگیزی را برای خود و خانواده‌تان رقم بزنید.

کاخ عالی قاپو (فاصله: 3.4 کیلومتر)

خانه تاریخی مشیر الملک (با فاصله 2.5 کیلومتر از مقبره)

سی و سه پل اصفهان (در 5 کیلومتری مقبره بابا قاسم)

خانه قزوینی ها (فاصله تا مقبره: 459 متر)

پل خواجو (فاصله: 4.4 کیلومتر)

حمام شیخ بهایی (در فاصله 1.6 کیلومتر از مقبره بابا قاسم)

میدان نقش جهان (با فاصله 2.3 کیلومتر)

نکات بازدید از مقبره بابا قاسم

نکات بازدید از مقبره بابا قاسم
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: HamidReza Bani)
  • هزینه ورودی مقبره بابا قاسم رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
  • متاسفانه درب این مقبره فقط چند روز در هفته و آن هم در ساعات اندکی از روز به روی مردم بازگشایی می‌شود؛ اما اگر خوش شانس باشید و در زمان باز بودن آرامگاه به آن‌جا بروید، حدود یک ساعت برای بازدید از تمام بخش‌های آن زمان نیاز دارید.
  • شهر اصفهان شهری گرم و خشک و کویری بوده و تابستان‌های بسیار گرم و زمستان‌های بسیار سرد و خشک دارد، بنابراین بهترین زمان بازدید از این مقبره زیبا و سایر جاهای دیدنی این شهر فصل بهار و پاییز است. در این فصل‌ها هوا بسیار مطلوب بوده و بدون هیچ نگرانی می‌توانید به سراغ جاذبه‌های آن بروید.
  • در نزدیکی این آرامگاه مراکز خرید و بازارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید به راحتی سوغات اصفهان را تهیه کنید و برای دوستان و عزیزانتان خریداری کنید.
  • معماری فوق‌العاده مقبره بابا قاسم آن را به یکی از زیباترین سوژه‌ها جهت عکاسی تبدیل کرده است. پیشنهاد می‌کنیم در هنگام بازدید، از عکاسی از بخش‌های مختلف و جاذبه‌های معماری آن غافل نشوید.
  • این بنای فوق‌العاده زیبا با قدمت طولانی‌ خود یکی از ارزشمندترین و مهم‌ترین بناهای تاریخی این شهر محسوب می‌شود، بر ما واجب است که در حفظ آن کوشا باشیم و از نوشتن یادگاری بر روی دیوارها و تخریب و آسیب به بنا جلوگیری کنیم.

سخن پایانی

مقبره بابا قاسم یکی از برجسته‌ترین آثار تاریخی شهر اصفهان بوده که با معماری خیره‌کننده‌اش سالانه گردشگران زیادی را جذب خود می‌کند. این مقبره باشکوه که متعلق به یکی از عارفان مشهور اصفهان است، در دوره ایلخانی ساخته شده و مردم این شهر احترام زیادی برای وی قائل هستند. پیشنهاد می‌کنیم چنانچه تا به حال از این جاذبه دیدن نکرده‌اید، در سفر بعدی خود به اصفهان بازدید از آن را در اولویت قرار دهید. از اینکه تا پایان این مقاله از گردشی تاپ هراه ما بودید، بی‌نهایت سپاسگزاریم.

سوالات متداول

مقبره بابا قاسم کجاست؟

این مقبره در خیابان ابن سینا، چهارراه ابن سینا و در کوچه بابا قاسم قرار گرفته است.

قدمت مقبره بابا قاسم به چه دورانی باز می‌گردد؟

قدمت این مقبره به دوران ایلخانی بازمی‌گردد.

این مقبره توسط چه کسی ساخته شده‌است؟

مقبره بابا قاسم توسط یکی از شاگردان وی، سلیمان‌ بن‌ ابی‌ الحسن‌ بن‌ طالوت‌ دامغانی ساخته شده‌است.

جاذبه‌های اطراف مقبره بابا قاسم کدامند؟

خانه قزوینی‌ها، حمام شیخ بهایی، کاخ عالی قاپو، سی و سه پل و غیره از جمله جاذبه‌های اطراف این مقبره هستند.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا