امامزاده شعیب سبزوار
امامزاده شعیب سبزوار یکی از بناهای تاریخی بهجا مانده از دوران صفویه است که در مرکز شهر قرار گرفته و به عنوان قطب مذهبی سبزوار شناخته میشود. این آرامگاه امروزه با معماری الهام گرفته از دوران صفویه و قاجاریه به یکی از برجستهترین جاهای دیدنی سبزوار تبدیل شده و مردم شهر عنایت زیادی به آن دارند. امروزه بسیاری از مراسمات مذهبی مهم شهر در این مکان برگزار میشود و از اهمیت فوقالعاده زیادی برخوردار است.
آنگونه که قدیمیهای شهر میگویند، در گذشته این مکان به آرامستان شهر سبزوار اختصاص داشت. در دوران صفوی این آرامستان به کلی تخریب شد و امامزاده شعیب سبزوار جایگزین آن شد. در گذشته منارههای این بنای تاریخی از همه نقاط شهر دیده میشد؛ اما امروزه ساختمانهای مرتفع چنین اجازهای را نمیدهند. من از این امامزاده در روز میلاد امام زمان دیدن کردهام و باید بگویم که چهره متفاوتی را نسبت به روزهای دیگر سال به خود گرفته بود.
در این مقاله از گردشی تاپ همراه من باشید تا درباره بهترین راه دسترسی و معماری امامزاده شعیب سبزوار به شما توضیح دهم.
آرامگاه امامزاده شعیب سبزوار کجاست؟
این آرامگاه در خیابان علامه طبرسی، بین میدان فلسطین و میدان ارشاد اسلامی قرار گرفته است. همچنین باید بدانید که امامزاده شعیب سبزوار از سمت شرق به خیابان دستغیب و از سمت غرب به خیابان شعیب وصل میشود. دسترسی به این مکان به وسیله تاکسی، اتوبوس و خودروی خودتان امکانپذیر است که در ادامه به صورت مفصل درباره هر کدام از آنها به شما توضیح خواهیم داد.
دسترسی به امامزاده شعیب سبزوار
- تاکسی: خوشبختانه تاکسیهای زیادی در سطح شهر سبزوار وجود دارد و در هر خیابانی که بایستید میتوانید میبینید که در هر دقیقه تاکسیهای زیادی عبور میکنند. تاکسیهای شهر سبزوار مانند شهرهای دیگر مبدا خاصی ندارند که در آنجا سوار شوید؛ فقط کافیست هر جا که هستید به آنها بگویید که میخواهید به امامزاده شعیب سبزوار بروید.
- اتوبوس: متاسفانه در خیابان علامه طبرسی ایستگاه اتوبوس وجود ندارد و اگر قصد استفاده از این روش را دارید، باید در ایستگاه میدان اسرار پیاده شوید. فاصله این ایستگاه تا امامزاده 970 متر است. من خودم از این روش استفاده کردم و حقیقتش را بخواهم بگویم، تعداد اتوبوسها کم است و وقت زیادی هدر میرود. به همین خاطر اگر به ماشین خودتان دسترسی ندارید، تاکسیها بهترین گزینه هستند.
- اتومبیل خودتان: چنانچه قصد دارید از اتومبیل خودتان برای رسیدن به امامزاده شعیب سبزوار استفاده کنید، باید خود را به میدان فلسطین یا میدان ارشاد اسلامی برسانید و از آنجا وارد خیابان طبرسی شوید. همچنین میتوانید از لوکیشن زیر برای مسیریابی استفاده کنید.
معماری امامزاده شعیب سبزوار
امامزاده شعیب 5000 متر از زمینهای خیابان طبرسی را به خودش اختصاص داده که 500 متر آن به آرامگاه و تربتخانه اختصاص دارد و بقیه آن محوطه باز است. امامزاده 1.5 متر بالاتر از سطح زمین قرار دارد و برای آنکه بتوانید وارد آن شوید باید از 5 پله سنگی جلوی بنا استفاده کنید. پیشنهاد میکنم که پیش از بالا رفتن از این پلهها، از سردر زیبای امامزاده شعیب سبزوار و کتیبهای که در بالای آن قرار گرفته دیدن کنید. روی این کتیبه با خط نستعلیق اطلاعاتی درباره این بنا نوشته شده است.
وقتی وارد حیاط میشوید، آرامگاه در مقابل شما قرار دارد که با ارتفاع 10 متری خودش خودنمایی میکند. تمام نمای آرامگاه با هنر کاشیکاری مزین شده و روی آن آیاتی از قرآن کریم حک شده است. در مرکز بنا یک درب چوبی بزرگ به عنوان ورودی اصلی قرار گرفته که طراحی خاص و جالبتوجهی دارد. چهار درب چوبی دیگر نیز در اطراف آن قرار گرفته که اندازهای کوچکتر دارند. در بالای این دربهای کوچک، چهار پنجره چوبی قدیمی نیز قرار گرفته که دیدن آنها نیز خالی از لطف نیست.
بهنظر من زیباترین بخش آرامگاه امامزاده شعیب سبزوار، گنبد زیبایی است که روی آن قرار گرفته و با کشیهای آبیرنگ تزئین شده است. روی این گنبد با خط شکسته عبارت «لا اله الا الله» حک شده که به رنگ طلایی دیده میشود. این امامزاده دو مناره زیبا نیز در قسمت غربی و شرقی خود جا داده که ارتفاع هر کدام از آنها به 25 متر میرسد. منارهها در ابتدا به صورت مربعی هستند و در میانه طراحی هشتضلعی دارند. 5 متر انتهایی آنها نیز طراحی استوانهای به خودش گرفته است.
دور تا دور حیاط امامزاده شعیب سبزوار 35 حجره قدیمی دیده میشود که مردم محلی شهر در آن دفن شدهاند و برخی از آنها به عنوان زائرسرا مورد استفاده قرار میگیرند. در بالای هر حجره میتوانید اطلاعات مربوط به آن را که با خط نستعلیق نوشته شده مشاهده کنید.
چیزی که بیشتر از همه نظر من را به خودش جلب کرد، آبنمای زیبایی بود که در وسط حیاط قرار داشت. این آبنما به دو بخش تقسیم میشود که بخش اول آن ستارهای شکل است و یک بخش ششضلعی را در خودش جا داده است. اگر میخواهید یک عکس یادگاری با امامزاده شعیب سبزوار داشته باشید، پیشنهاد میکنم که جلوی این آبنما بایستید تا علاوهبر آبنما بنای آرامگاه نیز در کادر عکستان قرار بگیرد.
جاذبه های اطراف امامزاده شعیب سبزوار
من پس از بازدید از این مکان مقدس، از برخی از بناهای تاریخی دیگر که در این شهر قرار گرفتهاند نیز دیدن کردم. در قسمت زیر میتوانید نام آنها را به همراه فاصله هر کدام از این آرامگاه مشاهده کنید. پیشنهاد میکنم که اگر وقت کافی برای ماندن در سبزوار را دارید، از این بناها نیز دیدن کنید.
- اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی سبزوار (فاصله: 1.2 کیلومتر)
- آرامگاه حاج ملاهادی (فاصله: 950 متر)
- مصلی تاریخی سبزوار (فاصله: 2.3 کیلومتر)
- باغ ملی سبزوار (در فاصله 1.9 کیلومتری)
- رباط شاه عباسی سبزوار (فاصله: 2.1 کیلومتر)
- مسجد جامع سبزوار (تنها 1.3 کیلومتر با امامزاده شعیب سبزوار فاصله دارد.)
- میدان سیهزار متری (در فاصله 2 کیلومتری از این آرامگاه)
- مناره خسروگرد (در فاصله 8.4 کیلومتری)
نکته: مناره خسروگرد در مسیر سبزوار – تهران قرار دارد و اگر قصد دارید که این شهر را به مقصد تهران ترک کنید، پیشنهاد میکنیم که بازدید از آن را در مرحله آخر قرار دهید.
سخن پایانی
امامزاده شعیب سبزوار یک مکان تاریخی مقدس در مرکز شهر است که با معماری بینقص خود نظر گردشگران را جلب کرده است. این امامزاده در ایام شهادت، روزهای چهارشنبه و ایام ولادت میزبان زائران، گردشگران و مردم محلی زیادی است. بهنظر من سفر به سبزوار بدون دیدن این امامزاده معنایی ندارد و هر شخصی که قدم در این شهر میگذارد، باید بازدید از این بقعه را در برنامه خود قرار دهد. اگر شما هم تجربه بازدید از این آرامگاه مقدس را دارید، میتوانید آن را با سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
امامزاده شعیب سبزوار در چه سالی ساخته شده است؟
این آرامگاه در دوران صفویه، با الهام از معماری دوران صفویه و قاجاریه ساخته شده است.
هزینه بازدید از امامزاده شعیب سبزوار چقدر است؟
بازدید از این جاذبه رایگان است و پرداخت هزینه برای تهیه بلیط نیازی نیست.
امامزاده شعیب شهر سبزوار کجاست؟
این امامزاده در مرکز شهر، در خیابانی به نام طبرسی قرار دارد.
عشق منه امامزاده شعیب علیه السلام
سلام دوست من
از اطلاعات مناسبی که به اشتراک گذاشتید سپاسگزارم.تصویر خوبی را در ذهنم سپردم.
سلام رضاجان. خوشحالیم که مقاله ما رو پسندیدی و خاطره خوبی از سایت ما در ذهنت رقم خورد.🙏🌹