مرمت کاخ هخامنشی آپادانای شوش
مدیر پایگاه میراثجهانی شوش از مرمت کاخ هخامنشی آپادانای شوش خبر داد.
بهگزارش ایرنا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، علی بویریمنجی روز سه شنبه بیان کرد:
اقدامهای قابل توجهی در محدوده کاخ هخامنشی آپادانا در ادامه طرح ساماندهی، مرمت و حفاظت محوطه میراثجهانی شوش در فصل اخیر مرمت این محدوده تاریخی انجام شد.
وی با اشاره به حذف پوشش گیاهی خود رو در محوطه افزود:
استحکامبخشی دیوارههای ترانشههای حیاطهای شرقی، میانی و غربی کاخ، شیببندی به منظور هدایت آبهای سطحی و اجرای اندود کاهگل از مهترین اقدامات حفاظتی انجامشده در این فصل از طرح است.
مدیر پایگاه میراثجهانی شوش، گفت:
پوشش تصویری و پایش الکترونیک محدوده کاخ آپادانا نیز با نصب روشنایی و دوربینهای مداربسته در این محل امکان پذیر شده است.
وی ادامه داد:
اصلاح و ساماندهی مسیر بازدید گردشگران از دیگر فعالیتهای انجام شده در محوطه کاخ آپادانای شوش است.
به گزارش ایرنا، بقایای کاخ آپادانای داریوش در شوش از آثار ارزشمند و مهم دوره هخامنشی در ایران باستان است؛ این کاخ در حدود سالهای 521 تا 526 پیش از میلاد به دستور داریوش هخامنشی در شوش که در آن دوران یکی از پایتختهای امپراطوری ایران باستان بود، ساخته شد.
شوش از مهمترین و باشکوهترین شهرهای باستانی ایران و جهان در 115 کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد.
پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه سال 94 در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تأیید شد.
پرونده میراث فرهنگی شوش شامل کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپههای آکروپول و قلعه فرانسویها است.
باستانشناسان فرانسوی که در دوره قاجار نخستین کاوشها را در این منطقه انجام دادند، بر اساس برآورد اولیه، 400 هکتار از این محوطه را بهعنوان عرصه باستانی شوش تعیین کردند، اما در بررسیهای باستانشناسی که از سوی کارشناسان میراث فرهنگی انجام شد، محوطه باستانی شوش بهاضافه حریم آن تا 800 هکتار افزایش یافت.
“محوطه باستانی شوش” و “معبد چغازنبیل” 2 اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان، در شهرستان شوش قرار دارند که هردو در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیدهاند. وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.