ثبت جشنواره گلاب گیری شاه ناجر در تقویم گردشگری
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نوشهر از ثبت جشنواره گلاب گیری شاه ناجر در تقویم گردشگری خبر داد.
به گزارش ایرنا، صدور گواهی نامه، ثبت این جشنواره در تقویم رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران برابر ضوابط وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می تواند گامی همسو در راستای تحقق موضوع ساماندهی و حرفه ای سازی گردشگری رویداد از راهبرد ساماندهی مقصدها و مسیرهای جدید گردشگری در سند تحول دولت مردمی رویداد گردشگری به شمار آید.
حسین متاجی، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نوشهر در این آیین اظهار کرد:
گواهی نامه این رویداد از آنجایی که هر ساله از اواخر اردیبهشت ماه تا اواخر خرداد ماه زمان برداشت گل محمدی در این روستا آغاز می شود به شمار «20326690» در فهرست رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسید.
این جشنواره در حالی امروز در این نقطه روستایی غربی مازندران برگزار شد که با برنامه های متنوعی نظیر آیین سنتی گلاب گیری ، گل غلتان ، موسیقی های سنتی مانند دف زنی ، ساز و نی نوازی ، توزیع انواع دمنوش ، آش و نان محلی و سایر محصولات تولیدی روستا میان حاضران، حال و هوای دیگری به این فضای نشاط آفرین بخشید.
محمد مشایخ حسینی افزود:
سال 1391 به کاشت گل محمدی در این روستااقدام کردم و در ادامه هم سال 1396 با خریداری و تهیه صنایع تبدیلی و تجهیزات وابسته تلاش برای تولید انواع اسانس یا عصاره گیاهان دارویی نمودم و از آن سال تاکنون به دلیل اطلاع رسانی گسترده و تبلیغات بیشتر به فضل الهی این روزها شاهد حضور گردشگران و مسافران در این خطه از استان مازندران هستیم.
این تولید کننده با اشاره به آنکه مهمترین ارکان صنعت گردشگری، فراهم بودن زیرساخت ها است، گفت:
از مسوولان می خواهیم نسبت به ایمن سازی راه های دسترسی و همچنان ارایه خدمات به ویژه وام های بانکی کم بهره به این قشر مولد و بالنده در این منطقه توجه ویژه ای داشته باشند.
روستای شاه ناجر پوشیده از انواع گیاهان دارویی با جمعیتی دست کم 500 نفر در فاصله حدود 70 کیلومتری ضلع جنوبی شهر نوشهر واقع است که از شمال به روستای صالحان ، جنوب منطقه ورازان و شرق به رشته کوههای البرز مرکزی مشرف است.
براساس گزارش جهاد کشاورزی نوشهر در بخش کجور این شهرستان 17 بهره بردار مقدار 35 تن گل محمدی در این بخش تولید کنند و با توجه به موقعیت بسیار مطلوب این خطه غربی استان مانند خاک مرغوب، آب و های مساعد و ارتفاع زیاد از سطح دریا شرایط خوبی برای تولید انواع گیاهان دارویی دارد.
بخش تاریخی و کوهستانی کجور نوشهر با برخورداری از 2 نقطه شهری و 64 نقطه روستایی به دلیل دارا بودن آب و هوایی خنک ، قلل و کوه های به هم تنیده البرز مرکزی ، روستاهای آن پوشیده از انواع درختان میوه و علفزارها و آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری و مهم تر از همه محل رویش گیاهان دارویی در تمامی فصول بویژه نیمه نخست سال پذیرای هزاران گردشگر و مسافر است.