جاذبه های گردشگری خارجی

مسجد اورتاکوی

مسجد اورتاکوی استانبول یکی از زیباترین مساجد در میان کشورهای اسلامی است که مانند نگینی در قلب استانبول می‌درخشد. از مهم‌ترین جاذبه‌ های گردشگری استانبول می‌توان به مساجد متنوع و فراوان آن اشاره کرد که در یک در یک دوره زمانی خاص و توسط معماران برجسته امپراطوری عثمانی و یا جمهوری ترکیه ساخته شده‌اند. این مسجد در نزدیکی میدان اورتاکوی استانبول واقع شده‌است، از این رو به نام اورتاکوی شناخته می‌شود. این مسجد در اواخر دوره حکومت عثمانیان ساخته شده‌است و از سرمایه‌های ملی و تاریخی ترکیه محسوب می‌شود. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با این مسجد زیبا بیشتر آشنا شویم.

تاریخچه مسجد اورتاکوی

تاریخچه مسجد اورتاکوی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Yahia Nafoukh. Jo يحيى نافوخ)

گفته می‌شود که بیش از صد سال پیش از ساخت مسجد اورتاکوی، در سال ۱۷۲۱ میلادی، داماد ابراهیم پاشا، وزیر سلطان سلیمان قانونی، دستور به ساخت مسجدی در همین مکان با معماری محمد آقا داده‌است. این مسجد در جریان شورش پاترونا خلیل در سال ۱۷۳۰ ویران شده و از بین رفته‌است. پس از صد و بیست سال و در سال ۱۸۵۴ تا ۱۸۵۶ سلطان عبدالمجید اول، دستور داد تا معماران ارمنی مسجدی بزرگ را در همین مکان بسازند. این مسجد، مسجد بزرگ سلطان عبدالمجید نام گرفت که به علت نردیکی به میدان و اسکله اورتاکوی، به نام مسجد اورتاکوی نیز شناخته می‌شد.

بررسی‌ها و آزمایش‌هایی در سال ۱۹۶۰ بر روی مسجد اورتاکوی صورت گرفت که نشان می‌داد این مسجد در خطر ریزش قرار دارد؛ از این رو مسئولان وقت ترکیه دستور به تقویت ساختمان مسجد دادند. در سال ۱۹۸۴ میلادی یک آتش سوزی در این مکان رخ داد که باعث تخریب مسجد شد و مجددا مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت. آخرین بار. نیز کمپانی سیاسی VGM بازسازی این مسجد تاریخی را انجام داد.

مسجد اورتاکوی کجاست؟

مسجد اورتاکوی کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Zeinab Elhout)

یکی از محبوب‌ترین و زیباترین محله‌های استانبول، محله اورتاکوی است که در کنار تنگه بسفر قرار گرفته و جاذبه‌های گردشگری بسیاری در آن دیده می‌شود. یکی از بناهای تاریخی و مذهبی موجود در این محله مسجد اورتاکوی است که نام اصلی آن مسجد بزرگ سلطان عبدالمجید یا مسجد بزرگ مجیدیه است اما به علت نزدیکی به اسکله و میدان اورتاکوی به این نام نیز شناخته می‌شود. این محله در ناحیه بشیکتاش ترکیه و در سمت ساحل غربی تنگه بسفر واقع شده‌است. این مسجد در قسمت اروپایی استانبول قرار دارد. 

دسترسی به مسجد اورتاکوی

دسترسی به مسجد اورتاکوی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Touristik)

اگر تصمیم دارید به وسیله خودرو شخصی به مسجد اورتاکوی دسترسی پیدا کنید ، و یا در نزدیکی این مسجد سکونت دارید و تصمیم دارید به صورت پیاده به این مسجد بروید، استفاده از لوکیشن زیر می‌تواند شما را در مسیریابی یاری کند. اگر هم در مناطق دورتری نسبت به این مسجد مستقر هستید، و تصمیم دارید که با استفاده از وسایل نقلیه عمومی خودتان را به این مسجد برسانید، می‌توانند از انواع وسایل نقلیه از جمله تاکسی، تراموا، مترو و غیره استفاده کنید. 

یکی از راه‌های دسترسی به مسجد استانبول با استفاده از وسایل نقلیه عمومی، استفاده از فری است. شما می‌توانید در ایستگاه‌های دیگر سوار فری شوید و در ایستگاه اورتاکوی پیاده شده و با کمی پیاده روی خود را به مسجد اورتاکوی برسانید. همچنین می‌توانید از اتوبوس‌های خط زرد استفاده کنید و در ایستگاه Ortaköy-Kabataş Erkek lisesi  از اتوبوس پیاده شده و پس از کمی پیاده روی خود را به مسجد برسانید.

معماری مسجد اورتاکوی

معماری مسجد اورتاکوی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Muntasser MOSLEH)

معماران امپراطوری عثمانی در زمان حکومت سلطان عبدالعزیز اول، پدر و پسر ارمنی، کاراپت بالیان و نیکو غایوس بالیان، که با هم به عنوان یک گروه کار کرده و سازه‌های مختلف را طراحی و معماری می‌کردند، طراحی و ساخت مسجد اورتاکوی را انجام دادند. این پدر و پسر همچنین طراحی و معماری مسجد دولماباغچه و کاخ دولما باغچه که از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری استانبول محسوب می‌شوند، را انجام داده‌اند.

معماران مسجد اورتاکوی در ساخت و طراحی مسجد تلفیقی از گرایش‌های احیاگر معاصر اروپایی مانند نئوکلاسیک، و برخی جزئیات و عناصر کلی طراحی برگرفته از سبک باروک اولیه عثمانی را به کار گرفتند. این مسجد یک آپارتمان سلطنتی دو طبقه با پلان U شکل دارد. ساختمان مسجد یک سالن نمازخانه اصلی دارد. نمازخانه مسجد دارای پلان مربعی است و روی آن با یک گنبد پوشیده شده‌‌است.

در ساختمان مسجد اورتاکوی و رو به تنگه بسفر، دو ردیف پنجره تعبیه شده است. نمای بیرونی مسجد، با استفاده از سنگ مرمر تزئین شده و زیبایی بی‌نظیری دارد. عموم افرادی که از این مسجد بازدید می‌کنند بر این عقیده هستند که مسجد نمای بیرونی زیباتر و چشمگیرترین نسبت به نمای داخلی آن دارد. در ساخت دو مناره مسجد اورتاکوی، از سنگ استفاده شده است و هر مناره یک شرفه دارد. شرفه قسمت بالایی مناره است که موند در آنجا می‌ایستد.

معماری مسجد اورتاکوی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Harise Sevde Arıkan)

بخش اصلی مسجد اورتاکوی، یعنی سالن اصلی مسجد، دارای تزئینات بسیار زیبایی است و حتی می‌توان گفت که زیباترین بخش این مسجد محسوب می‌شود. در تزئینات داخل گنبد مسجد از نقاشی‌های ترومب لویل که برای نخستین بار در دوران سلطنت عبدالمجید اول به معماری عثمانی معرفی شد، استفاده شده‌است. نقاشی‌هایی که در تزئینات داخلی مسجد اورتاکوی استفاده شده است، شامل تصاویر پنجره‌های طاقچه‌مانند با پرده و نیز تصاویری از ردیف‌هایی از محراب که به سبک نئو رنسانس ساخته شده‌اند، می‌شوند.

از دیگر تزئینات به کار رفته در طراحی نمای داخلی مسجد اورتاکوی می‌توان به تابلوهای خوشنویسی آن که توسط سلطان عبدالمجید اول صورت گرفته‌است، اشاره کرد. در سالن بزرگ مسجد اورتاکوی، روستاهای زیبا و با شکوهی نیز دیده می‌شوند که جلوه بسیار زیبا و چشمگیری به این مسجد داده‌اند. در ساخت محراب و منبر مسجد، از مصالحی مانند سماق و سنگ مرمر استفاده شده‌است. همچنین در این مسجد کتیبه‌ها و سنگ نوشته‌هایی دیده می‌شوند که به زبان عربی و با موضوع اسامی خداوند طراحی و خطاطی شده‌اند.

جاهای دیدنی اطراف مسجد اورتاکوی

جاهای دیدنی اطراف مسجد اورتاکوی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: ümit tomar)

در کشور ترکیه، به ویژه در شهر استانبول جاهای دیدنی بسیاری دیده می‌شود که شامل بناهای تاریخی، مساجد، کلیساها، موزه‌ها و غیره می‌شوند و سالانه گردشگران و بازدیدکنندگان زیادی از سراسر جهان برای بازدید از این جاذبه‌های گردشگری به استانبول می‌آیند. از جمله جاهای دیدنی استانبول که پس از بازدید از مسجد اورتاکوی می‌توانید از آنها بازدید کنید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

نکات بازدید از مسجد اورتاکوی

نکات بازدید از مسجد اورتاکوی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ)

مسجد اورتاکوی، به عنوان یکی از زیباترین و جذاب‌ترین جاذبه‌های گردشگری استانبول، در تمام روزهای هفته برای گردشگران قابل بازدید است. ساعات بازدید از این مسجد تاریخی باشکوه از ساعت ۹ صبح تا ۱۸ عصر است اما باید توجه داشت که در زمان اذان و نماز برای بازدید به این مسجد نروید زیرا در آن ساعات نمی‌توان از این مسجد بازدید کرد.

سخن آخر

مسجد اورتاکوی به همراه سایر جاذبه‌های گردشگری با شکوه و دیدنی استانبول، این شهر را به یکی از قطب‌های گردشگری ترکیه، آسیا و اروپا تبدیل می‌کنند. اگر به ترکیه سفر کردید و به این شهر رفتید، فراموش نکنید که از مساجد بی نظیر و با شکوه آن دیدن کنید و تجربه خود از سفرتان را با ما و کاربران گردشی تاپ نیز به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

مسجد اورتاکوی کجاست؟

این جاذبه در محله اورتاکوی، در کنار تنگه بسفر استانبول قرار دارد.

قدمت این مسجد به چه زمانی می‌رسد؟

قدمت این بنای زیبا به سال ۱۷۲۱ میلادی برمی‌گردد.

ساعت بازدید از مسجد اورتاکوی کدام است؟

شما می توانید همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۸ عصر از این مسجد دیدن کنید.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا