جاهای دیدنی نیشابور

جاهای دیدنی نیشابور

جاهای دیدنی نیشابور کدامند؟ بهترین جاذبه های گردشگری نیشابور که حتما باید از آن‌ها دیدن کنیم کدامند؟ بهترین بناهای تاریخی شهر نیشابور کدامند؟ اگر قصد سفر به شهر نیشابور را دارید، احتمالا سوالاتی از این قبیل ذهنتان را مشغول کرده است. نگران نباشید؛ در این مقاله از گردشی تاپ قصد داریم که به صورت کامل پاسخ این سوالات را به شما بدهیم و بهترین جاهای دیدنی نیشابور را به شما معرفی کنیم. در ادامه با گردشی تاپ همراه ما باشید.

آرامگاه خیام، از جاذبه های گردشگری نیشابور

آرامگاه خیام، از جاذبه های گردشگری نیشابور

بازدید از آرامگاه شاعران اولین کاری است که پس از رسیدن به شهر نیشابور باید انجام دهید. آرامگاه خیام یکی از زیباترین و جذاب‌ترین جاهای دیدنی نیشابور و یکی از زیباترین آرامگاه‌های شاعران در ایران است که سالانه افراد زیادی از آن بازدید می‌کنند. جالب است بدانید که این مکان تنها یک آرامگاه معمولی نیست و یک موزه نیز در قلب این مکان جذاب قرار گرفته است. اگر جزو افرادی باشید که به شعر و ادبیات علاقه دارد، بازدید از این مکان قطعا شما را حیرت‌زده می‌کند.

ساخت آرامگاه خیام در سال 1338 آغاز شد و ساخت آن 3 سال بعد به پایان رسید. برای ایجاد مقاومت در برابر شرایط محیطی در این بنا، از فولاد مستحکم با پوشش بتن استفاده شده است. قرارگیری 10 پایه در کنار یکدیگر با فاصله 5 متری از هم، زیبایی فوق‌العاده‌ای را به این بنا بخشیده است. هرچند باید در نظر داشته باشید که نقش و نگارهای روی دیوار نیز در این زیبایی بی تاثیر نیستند.

آرامگاه خیام در یک زمین 20 هزار متری که به آن باغ خیام می‌گویند قرار گرفته است و برای زیبایی هرچه بیشتر این باغ، تعداد زیادی درخت کاخ کاشته شده است. آرامگاه خیام قطعا یکی از بهترین جاهای دیدنی نیشابور است که پیشنهاد می‌کنیم حتی اگر به شعر و ادبیات علاقه ندارید هم از این مکان دیدنی بازدید کنید.

لوکیشن آرامگاه خیام در نقشه

آرامگاه عطار، از جاهای دیدنی نیشابور

آرامگاه عطار، از جاهای دیدنی نیشابور

آرامگاه دیگری که در سفر به این شهر باید از آن دیدن کنید، آرامگاه عطار نیشابوری است. این آرامگاه که دقیقا بر روی قبر عطار نیشابوری قرار گرفته است، در دوران تیموری ساخته شده است و در دوران پهلوی نیز بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. برای ساخت آرامگاه عطار از طراحی مساجد الهام گرفته شده است و چهار درب ورود نیز برای آن تعبیه شده است.

نقش و نگارهای روی دیوار، گنبد بسیار بزرگ، کاشی‌کاری‌های هنرمندانه و قرارگیری در یک فضای دلنشین از جمله مواردی هستند که این بنا را به یکی از جذاب‌ترین جاذبه های گردشگری نیشابور تبدیل کرده‌اند. فضای اطراف آرامگاه عطار با گل‌های زیبا، درختان مرتفع و کهن‌سال و همچنین زمین‌های پوشیده شده با چمن احاطه شده است و شما می‌توانید پس از بازدید از آرامگاه، مدتی را برای استراحت در فضای بیرونی آن سپری کنید.

آرامگاه عطار سالیان سال است که به عنوان یکی از جاهای دیدنی نیشابور پذیرای گردشگران از سراسر ایران و جهان است. اگر قصد سفر به این شهر را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که بازدید از آرامگاه عطار نیشابوری را در برنامه خود قرار دهید.

لوکیشن آرامگاه عطار در نقشه

دهکده چوبی، جاذبه خاص نیشابور

دهکده چوبی، جاذبه خاص نیشابور

در این قسمت از مقاله قصد داریم که شما را با خاص‌ترین و متفاوت‌ترین روستای کشور ایران آشنا کنیم. دهکده چوبی یا روستای چوبی یکی از جذاب‌ترین و خاص‌ترین جاهای دیدنی نیشابور است که ساخت آن به صورت کامل توسط آمریکایی‌ها انجام شده است. در ساخت دهکده چوبی نیشابور چندین تُن چوب استفاده شده است تا بدون نیاز به مصالح دیگر، شهری از خانه‌های چوبی ساخته شود.

این دهکده قسمت‌های متنوعی دارد که پیشنهاد می‌کنیم با گذاشتن چند ساعت وقت از تمام قسمت‌های آن دیدن کنید. از مهم‌ترین و جذاب‌ترین بخش‌های این روستا باید به مسجد چوبی، رستوران چوبی و موزه و کتابخانه چوبی اشاره کنیم. نکته جالب در خصوص مسجد چوبی این روستا این است که دقیقا مانند مساجد امروزی گنبد و مناره دارد و در ساخت آن حدود 50 تُن چوب استفاده شده است.

نکته جالب‌تر این است که حتی سینی‌هایی که در مسجد استفاده می‌شود نیز از جنس چوب است. این معماری خاص و نایاب در کنار فضای سبز بی‌نظیری که این روستا را احاطه کرده است، منظره فوق‌العاده زیبایی را برای شما به ارمغان آورده است تا لحظات خوبی را بتوانید در آن‌جا سپری کنید.

اگر در مسیر بازدید از جاهای دیدنی نیشابور به دهکده چوبی رسیدید، پیشنهاد می‌کنیم که از موزه این روستا دیدن کنید و طعم غذاهای رستوران چوبی آن را نیز تجربه کنید. این دهکده جزو بهترین جاذبه های گردشگری نیشابور است که از دیدن آن هرگز پشیمان نخواهید شد.

لوکیشن دهکده چوبی نیشابور در نقشه

قلعه لک لک آشیان، قلعه ای با داستانی زیبا

قلعه لک لک آشیان، قلعه ای با داستانی زیبا

قلعه لک لک آشیان را می‌توانیم به عنوان یکی از قدیمی‌ترین جاهای دیدنی نیشابور معرفی کنیم که در جنوب شرقی این شهر قرار دارد. بر اساس پژوهش‌های انجام شده توسط متخصصان، مشخص شده است که این قلعه باشکوه در دوران قاجاریه ساخته شده است. شاید برایتان سوال باشد که چرا نام لک لک آشیان را بر روی این قلعه گذاشته‌اند؟ در پاسخ باید بگوییم که بر اساس داستان‌هایی که بومیان تعریف می‌کنند، در گذشته درختی در این قلعه وجود داشته است که لک لکی روی آن زندگی می‌کرد.

متاسفانه امروزه این قلعه دچار آسیب شده است و بخش‌های زیادی از آن با گذر زمان و بر اثر شرایط محیطی از بین رفته است. با این حال همچنان بخش‌هایی از قلعه لک لک آشیان پابرجا است و شما می‌توانید از آن دیدن کنید. در این قلعه بخش‌های متنوعی وجود دارد که برای هر بخش معماری متفاوتی استفاده شده است و این موضوع یکی از جذابیت‌های قلعه لک لک آشیان است.

وجود درب‌های ورودی، برج‌های دیده‌بانی و حصار نیز از دیگر مواردی هستند که بازدید از این مجموعه را جذاب کرده‌اند. قلعه لک لک آشیان جزو متفاوت‌ترین جاهای دیدنی نیشابور است که پیشنهاد می‌کنیم در کنار بازدید از آرامگاه شاعران، از این قلعه نیز دیدن کنید.

لوکیشن قلعه لک لک آشیان در نقشه

باغ امین الاسلامی، جزو جاهای دیدنی نیشابور

باغ امین الاسلامی، جزو جاهای دیدنی نیشابور

باغ امین الاسلامی که در گذشته منزل شخصی امین الاسلامی بود، امروزه به عنوان یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری نیشابور در مجاورت باغ ملی این شهر قرار گرفته است. مساحت باغ امین الاسلامی 1300 متر مربع است و بخش‌های متنوعی مانند سردابه، پیشخوان، سالن مرکزی و اتاق‌ها را شامل می‌شود. قرارگیری ساختمان این عمارت در یک فضای سبز بسیار دلنشین، جزو آن مواردی است که این عمارت را به یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی نیشابور تبدیل کرده است.

از جمله درختانی که در این باغ می‌توانید مشاهده کنید باید به توت، کاج، شمشاد، چنار و گردو اشاره کنیم. باغ امین الاسلامی در زمان پهلوی و به شیوه معماری آن زمان ساخته شده است. هنگامی که برای بازدید از این قلعه بروید، اولین چیزی که مشاهده می‌کنید تندیس دو شخص کوزه‌گر است که در ورودی اصلی این باغ نصب شده است. اگر به دنبال مکانی برای دور شدن از شلوغی‌های شهر هستید، این باغ می‌تواند گزینه بسیار مناسبی باشد.

لوکیشن باغ و عمارت امین الاسلامی در نقشه

آرامگاه کمال الملک

آرامگاه کمال الملک

در فاصله چند قدمی از آرامگاه عطار، مقبره یکی از بزرگ‌ترین نقاشان ایران یعنی محمد غفاری قرار گرفته است. آرامگاه کمال الملک در سال 1337 توسط شخصی به نام هوشنگ سیحون طراحی شد و 4 سال بعد ساخت این بنا به پایان رسید. این آرامگاه در حضور جمعی از بزرگان نیشابور در سال 1341 به صورت رسمی افتتاح شد و در مراسم افتتاحیه از کارگرانی که در ساخت آن مشارکت داشتند تجلیل شد.

شخصیت محمد غفاری به تنهایی کافی بود تا این آرامگاه به یکی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی نیشابور تبدیل شود؛ اما هنر دست هوشنگ سیحون در طراحی، این مسیر را بسیار راحت‌تر کرد. در طراحی آرامگاه کمال الملک از 6 ایوانچه مقعر استفاده شده است که قسمت داخلی آن‌ها توسط کاشی‌های سفید و لاجوردی تزئین شده است. دقت و ظرافت در طراحی و ساخت، سبب خلق یک بنای بی‌نقص شده است که توجه هر گردشگری را به خود جلب می‌کند.

هنگامی که وارد آرامگاه کمال الملک می‌شوید، سنگ قبر ایشان را می‌توانید مشاهده کنید که آن هم توسط هوشنگ سیحون طراحی شده است. این سنگ قبر به صورت یک دست از سنگ گرانیت ساخته شده که در قسمت بالای آن می‌توانید نقش برجسته‌ای از چهره کمال الملک را مشاهده کنید. بازدید از این آرامگاه مانند بسیاری از جاهای دیدنی نیشابور رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه نیست.

لوکیشن آرامگاه کمال الملک در نقشه

مسجد جامع نیشابور

مسجد جامع نیشابور

مسجد جامع نیشابور مقصد بعدی است که در ادامه ماجراجویی خود در این شهر باید از آن دیدن کنید. این مسجد در قلب شهر اصفهان و در خیابان امام خمینی جا خوش کرده است و به عنوان یکی از برجسته‌ترین جاهای دیدنی نیشابور شناخته می‌شود. اگر درباره سبک‌های معماری اطلاعات کافی داشته باشید، در همان لحظات ابتدایی متوجه خواهید شد که در ساخت مسجد جامع نیشابور از معماری دوران تیموری الهام گرفته شده است.

آشکارترین نشانه‌ای که این موضوع را می‌تواند به اثبات برساند، وجود چهار ایوان مرتفع در این مجموعه است که بیشتر از المان‌های دیگر خودنمایی می‌کنند. استفاده از کاشی‌های رنگارنگ و کتیبه‌های طلایی نیز فاکتور دیگری است که استفاده از معماری دوران تیموری را در مسجد جامع نیشابور اثبات می‌کند. تا حرف از کتیبه در میان است بگوییم که در این مسجد کتیبه‌های زیادی وجود دارد که درباره تاریخ ساخت، معمار، طراح بنا و غیره بر روی آن‌ها نوشته شده است.

مسجد جامع نیشابور تقریبا 7100 متر از زمین‌های خیابان امام خمینی را به خود اختصاص داده است که این موضوع باعث شده به عنوان بزرگ‌ترین مسجد این شهر نیز شناخته شود. ایوان جنوبی مسجد نیز تقریبا 20 متر ارتفاع دارد که در مقایسه با سایر مساجد شهر بی‌نظیر است. درباره صحن مسجد جامع نیشابور نیز باید بگوییم که مساحت آن تقریبا 2650 متر مربع است. خلاصه که این مسجد تاریخی یکی از بهترین جاهای دیدنی نیشابور است و حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

لوکیشن مسجد جامع نیشابور در نقشه

آبشار گرینه، از دیدنی های نیشابور

آبشار گرینه

اگر در کنار بازدید از بناهای تاریخی و ادبی این شهر هوس یک طبیعت‌گردی جانانه کردید، آبشار گرینه یکی از بهترین جاهای دیدنی نیشابور است که می‌توانیم برای این منظور به شما پیشنهاد کنیم. این آبشار در فاصله 40 کیلومتری از شمال شرقی نیشابور و در روستایی به همین نام قرار گرفته است. بازدید از این آبشار در روزهای گرم تابستانی می‌تواند عطش شما را فروکش کند و شما را از گرمای تابستان در امان نگه دارد.

آبشار گرینه در یک منطقه سرسبز قرار گرفته و بازدید از آن می‌تواند احساس بودن در جنگل‌های شمال را به شما منتقل کند؛ اما در نظر داشته باشید که برای رسیدن به آن ابتدا باید یک دره جذاب را رد کنید. عده زیادی از افراد هستند که در ابتدای دره از ادامه مسیر پشیمان می‌شوند؛ اما باید بگوییم که چند دقیقه پیاده‌روی برای دیدن یکی از خارق‌العاده‌ترین جاهای دیدنی نیشابور ارزشش را دارد.

با رسیدن به آبشار می‌توانید از تماشای سرازیر شدن آب خنک و زلال به برکه‌ای که در پایین آبشار قرار گرفته است لذت ببرید. این برکه می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای آب‌تنی در یک روز گرم تابستانی باشد. ارتفاع آبشار 22 متر است و آب آن از رشته‌کوه‌های اطراف سرچشمه می‌گیرد. پس از آن‌که از یک دل سیر آبشار گرینه را تماشا کردید، وقت آن رسیده که از چشمه‌ها، فضای سبز اطراف و قله قوچ‌گرد که در این منطقه قرار گرفته است دیدن کنید و سایر زیبایی‌های این منطقه را کشف کنید.

لوکیشن آبشار گرینه در نقشه

آرامگاه بی بی شطیطه

آرامگاه بی بی شطیطه

از دیگر جاهای دیدنی نیشابور باید به آرامگاه بی بی شطیطه اشاره کنیم. این آرامگاه متعلق به بانو شطیطه، یکی از زنان شایسته و پاک‌دامن شهر نیشابور بوده که گفته می‌شود در قرن دوم هجری، مورد عنایت خاص امام موسی کاظم (ع) بوده است. این آرامگاه زیبا در غرب نیشابور و در مرکز میدان شطیطه قرار دارد و دسترسی به آن بسیار راحت است. این آرامگاه هزار متر مربع مساحت دارد و در ساخت آن، از مصالحی مانند خشت و خاک استفاده شده است. همچنین باید بدانید که قدمت آن به 250 سال پیش برمی‌گردد.

سبک معماری آرامگاه، تلفیقی از معماری ایران و اسلامی بوده و شما می‌توانید کاشی‌کاری‌های بسیار ظریف و زیبا را در بخش‌های مختلف ببینید. آرامگاه به صورت مسقف است و تزئیناتی که در ساخت آن استفاده شده، آرامگاه بی بی شطیطه را به یکی از زیباترین جاهای دیدنی نیشابور تبدیل کرده‌اند. در نزدیکی این بنای تاریخی، آرامگاه بانوی دیگری به نام «بانو پسندیده» قرار دارد که می‌توانید برای دیدن آن نیز برنامه‌ریزی کنید.

لوکیشن آرامگاه بی بی شطیطه در نقشه

شهر تاریخی شادیاخ

شهر تاریخی شادیاخ

یکی از جاهای دیدنی نیشابور که به شدت به علاقه‌مندان آثار باستانی پیشنهاد می‌کنیم، شهر تاریخی شادیاخ است. این محوطه باستانی متعلق به دوره طاهریان بوده که به دلیل کاخی که به دستور عبدالله بن طاهر در آن ساخته شد، شهرت یافت. شادیاخ یا شادی کاخ نام این کاخ است که طی سالیان دراز، در زیر خروار‌ها خاک دفن شده بود و امروزه توسط باستان‌شناسان کشف شده است. در این محوطه تعدادی اسکلت‌های انسان نیز کشف شده که باستان‌شناسان بر این باورند، پیش از حمله مغول به ایران، زلزله هولناکی این منطقه را لرزانده و مردم را در زیر خاک دفن کرده است.

این مجموعه باستانی با بیش از 26 هکتار وسعت، در جنوب شرقی نیشابور قرار دارد. از جمله آثار تاریخی مهمی که در منطقه پیدا شده می‌توان به سفالینه‌ها، انواع سکه‌های قدیمی، گچ‌بری‌ها، آثار به‌جا مانده از معماری کاخ و دروازه ورودی شادیاخ و همچنین فضاهای کارگاهی مانند کارگاه آهنگری و سفالگری و غیره اشاره کرد. شهر تاریخی شادیاخ یکی از محله‌های اشراف نشین نیشابور بوده و پادشاهان و افراد بزرگ در آن زندگی می‌کردند. این منطقه، یکی از ارزشمندترین جاهای دیدنی نیشابور است و با شماره 10910، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

لوکیشن شهر تاریخی شادیاخ در نقشه

افلاک نمای خیام

افلاک نمای خیام

یکی از زیباترین جاهای دیدنی نیشابور که در میدان فضل این شهر قرار گرفته، افلاک نمای خیام است که با نام آسمان نمای خیام نیز شناخته می‌شود. اگر به نجوم و ستاره‌شناسی و آشنا شدن با کهکشان راه شیری علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم بازدید از این افلاک نمای فوق‌العاده را از دست ندهید. این آسمان نما در سال 1377 در دوره جمهوری اسلامی، با مساحت بیش از 2 هزار متر مربع ساخته شده است. بد نیست بدانید در آن زمان، این پروژه بزرگ‌ترین افلاک نمای خاورمیانه بود.

این ساختمان طراحی کروی شکل و گنبدی دارد و سطح بیرونی آن به کمک سنگ‌های آبی و سفید رنگ تزئین شده است. این مجتمع علمی به افتخار اخترشناس مشهور ایرانی، خیام نیشابوری نامگذاری شد. درون افلاک نمای خیام که جزو بهترین جاهای دیدنی نیشابور شناخته می‌شود، می‌توانید به کمک پروژکتورها و تصویر سازی‌های انجام شده، برنامه‌های نجومی زیبایی را مشاهده کنید و سفری به فضا داشته باشید. پیشنهاد می‌کنیم در سفر بعدی خود به نیشابور، حتما از این آسمان نما بازدید کنید و از نزدیک با آن آشنا شوید.

لوکیشن افلاک نمای خیام در نقشه

گنبدهای شه میر، جزو جاهای دیدنی نیشابور

گنبدهای شه میر، جزو جاهای دیدنی نیشابور

یکی دیگر از جذاب‌ترین جاهای دیدنی نیشابور، گنبدهای شه میر است که در فاصله 10 کیلومتری جنوب این شهر واقع شده‌است. این دو گنبد با فاصله 15 متر از یکدیگر، در میان قبرستانی قدیمی قرار گرفته‌اند و دسترسی به آن از طریق جاده نیشابور به کاشمر امکان‌پذیر است. طبق تحقیقات باستان‌شناسان قدمت گنبد کوچک به زمان ایلخانی و گنبد بزرگ به دوران سلجوقی می‌رسد و در گذشته به عنوان مکانی برای پرستش زرتشتیان به شمار می‌رفته است.

بد نیست بدانید گنبدهای شه میر با نام گنبدهای مهرآباد نیز شناخته می‌شوند و گمان می‌روند این دو گنبد از طریق یک راه زیرزمینی به یکدیگر متصل هستند. نام گنبدهای آجری مهرآباد که یکی از برجسته‌ترین جاهای دیدنی نیشابور محسوب می‌شوند، در تاریخ 5 دی سال 1356 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

لوکیشن گنبدهای شه میر در نقشه

درخت چنار کهنسال، جزو جذاب ترین جاهای دیدنی نیشابور

درخت چنار کهنسال نیشابور

یکی دیگر از جالب‌ترین جاهای دیدنی نیشابور، درخت چنار کهنسال است که عنوان کهن‌ترین درخت چنار جهان را دارد. این درخت متعلق به دوران ماقبل ساسانیان بوده و بیش از 1700 سال قدمت دارد که متاسفانه در حال نابودی است. این جاذبه در فاصله 50 کیلومتر شمال غرب نیشابور قرار گرفته و درون روستایی به نام جوز واقع شده‌است. قطر تنه این درخت بیش از 9 متر است و ارتفاع آن به حدود 23 متر می‌رسد.

این درخت کهنسال در تاریخ 7 تیر سال 1399 در فهرست آثار ملی کشورمان با شماره 735، به ثبت رسید. جالب است بدانید عمر این درخت براساس آثار تاریخی و باستانی کشف شده در کنار آن تخمین زده شده‌است. همچنین درخت چنار از جمله درختان بومی ایران است و از دوران باستان به عنوان یک درخت با طول عمر بالا مورد تقدس ایرانیان بوده و موجب برکت و نعمت سایر درختان محسوب شده است.

قدمگاه امام رضا (ع)

قدمگاه امام رضا (ع)

یکی از جاهای دیدنی نیشابور که سالانه افراد زیادی را به سوی خود می‌کشاند، قدمگاه امام رضا (ع) است که در 24 کیلومتری این شهر و در شهرستان قدمگاه قرار دارد. در این زیارتگاه قطعه سنگ مربع سیاه رنگی وجود دارد که روی آن نقش فرورفته‌ای از جای پای انسان دیده می‌شود. در این مکان مقدس، زائران از هر گوشه و کنار، گرد هم می‌آیند تا با توسل به امام هشتم شیعیان، حاجات خود را از خداوند طلب کنند. این قدمگاه در میان باغی سرسبز با درختان کهنسال و سرسبز و درون بنایی با گنبد فیروزه‌ای، همانند نگینی می‌درخشد و با قدم گذاشتن در آن، نور ایمان و معنویت در قلب شما روشن می‌کند.

لوکیشن قدمگاه امام رضا (ع) در گوگل مپ

آبشار بوژان

آبشار بوژان

یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی نیشابور که در توابع روستایی به نام بوژان قرار دارد، آبشار بوژان است. ارتفاع آبشار بوژان به حدود 40 متر می‌رسد و در تمام طول سال جاری است. این آبشار از ارتفاعات شمالی روستا سرازیر می‌شود و در مسیر خود چندین آبشار کوچک و بزرگ دیگر را نیز به وجود می‌آورد. اطراف آبشار با درختان و گیاهان مختلف پوشیده شده است و منظره‌ای بسیار زیبا را خلق نموده که می‌تواند گزینه‌ای عالی برای تعطیلات آخر هفته باشد. مسیر دسترسی به این آبشار از طریق روستای بوژان است و برای رسیدن به این روستا، می‌توان از جاده نیشابور به مشهد استفاده کرد. همچنین بهترین زمان برای بازدید از آبشار بوژان در فصل بهار و اوایل تابستان است.

لوکیشن آبشار بوژان در گوگل مپ

آبشار بار نیشابور

آبشار بار نیشابور

یکی از چشم‌نوازترین و زیباترین جاهای دیدنی نیشابور که ارزش بالایی جهت بازدید دارد، آبشار بار است. این آبشار در روستایی به نام بار، در دل دره‌های پهناور رشته کوه بینالود از دل ارتفاعات آن سرازیر می‌شود و منظره بسیار فوق‌العاده‌ای را خلق می‌کند. در اطراف آبشار بار امکانات رفاهی مانند آلاچیق، سرویس بهداشتی و پارکینگ وجود دارد. همچنین در این منطقه می توانید از تفریحاتی مانند پیاده روی، کوهنوردی و کمپینگ لذت ببرید. همچنین بهترین زمان سفر به آبشار فصل بهار و تابستان است، چرا که در این فصول، آبشار پر آب تر بوده و طبیعت اطراف آن سرسبزتر است و بازدید را برای شما جذاب‌تر می‌کند.

لوکیشن آبشار بار در گوگل مپ

محوطه باستانی شادیاخ

محوطه باستانی شادیاخ

محوطه باستانی شادیاخ، یکی از مهم‌ترین محوطه‌های تاریخی ایران بوده که در شهر نیشابور قرار گرفته است. قدمت این مجموعه تاریخی به دوران پیش از اسلام برمی‌گردد و از اوایل سده سوم هجری مسکونی شده و تا سال ۶۶۹ هجری قمری، پیش از زلزله دارای اهمیت ویژه‌ای بوده است. جالب است بدانید کاوش‌های باستان‌شناسی در این محوطه باستانی از اوایل قرن بیستم میلادی آغاز شد. در این کاوش‌ها، آثار و اشیاء متعددی از دوره‌های مختلف تاریخی کشف شده است که هم‌اکنون در موزه‌های مختلف ایران نگهداری می‌شود. همچنین این محوطه با شماره 10910 در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسیده است و جزو معروف‌ترین جاهای دیدنی نیشابور شناخته می‌شود.

لوکیشن محوطه باستانی شادیاخ در گوگل مپ

سخن پایانی درباره جاهای دیدنی نیشابور

شهر نیشابور یکی از شهرستان‌های استان خراسان رضوی است که از نظر جاذبه‌های توریستی شهر غنی به حساب می‌آید. این شهر مکان‌های دیدنی فوق‌العاده‌ای دارد که ما در این مقاله سعی کردیم بهترین آن‌ها را به شما معرفی کنیم. اگر تجربه سفر به این شهر و بازدید از جاهای دیدنی نیشابور را دارید، خوشحال می‌شویم که تجربه خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید. امیدواریم که از خواندن این مطلب لذت برده باشید و مطلب برای شما مفید بوده باشد.

سوالات متداول

بهترین جاهای دیدنی نیشابور کدامند؟

شهر نیشابور مکان‌های تفریحی زیادی دارد که آرامگاه عطار و آرامگاه خیام را می‌توانیم به عنوان مهم‌ترین جاذبه های گردشگری نیشابور معرفی کنیم.

خاص ترین مکان توریستی نیشابور کجاست؟

دهکده چوبی را می‌توان به عنوان خاص‌ترین مکان در شهر نیشابور معرفی کرد که در آن همه چیز از جنس چوب است.

آب و هوای شهر نیشابور چگونه است؟

اگر قصد سفر به نیشابور و بازدید از جاهای دیدنی نیشابور را دارید، می‌توانید پیش‌بینی وضعیت آب‌و‌هوای این شهر را در ابتدای مقاله مشاهده کنید و بهترین زمان را برای سفر انتخاب کنید.

دکمه بازگشت به بالا