جاذبه های گردشگری داخلی

مسجد مشیر

یکی از برجسته‌ترین و زیباترین مساجد کشورمان، مسجد مشیر است که یادگاری از دوران قاجار بوده و امروزه جزو مهم‌ترین جاذبه های گردشگری شیراز محسوب می‌شود. این مسجد تاریخی در نزدیکی محله ارامنه این شهر و جنب بازارچه ارمنی‌ها قرار گرفته و دسترسی به آن بسیار آسان است. این مسجد باشکوه با معماری بی‌نظیرش سالانه گردشگران زیادی را از سراسر جهان به سوی خود جذب می‌کند. اگر تا به امروز از این مکان مذهبی دیدن نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان مقاله همراه ما باشید.

تاریخچه مسجد مشیر

تاریخچه مسجد مشیر
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mehrad Valiollahi)

مسجد مشیر در شیراز، شهر شعر و ادب، و در کنار آثار تاریخی متعدد دیگری قرار گرفته و یکی از شاهکارهای معمار دوران قاجار شمرده می‌شود. این مسجد بی‌نظیر در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار، توسط میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک در بین سال‌های 1227 تا 1236 شمسی ساخته شد. میرزا حسن خان، صدراعظم ناصرالدین شاه بوده و علاوه بر جایگاه سیاسی که داشت، به شعر و ادب نیز علاقه زیادی داشته و خود نیز شاعر بوده است. ایشان این مسجد را با هدف گسترش دین و فرهنگ اسلامی بنا نمود.

خوب است بدانید امروزه نیز هنوز هم در این مسجد مراسمات مختلف و نماز جماعت برگزار می‌شود و با معماری باشکوهی که دارد، جزو زیباترین مساجد شیراز محسوب می‌شود. همچنین این جاذبه مذهبی در تاریخ 25 اردیبهشت ماه سال 1351 در فهرست آثار ملی کشورمان با شماره 911 به ثبت رسید.

مسجد مشیر کجاست؟

مسجد مشیر کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: پارسا قاسمی)

مسجد مشیر شیراز در محله سنگ سیاه این شهر، واقع در خیابان قاآنی، کوچه دربند مشیر قرار گرفته است. همچنین باید بدانید این مسجد در کنار بازارچه ارمنی‌ها قرار دارد. شما می‌توانید به کمک مترو، اتوبوس و یا تاکسی خودتان را به این جاذبه تاریخی رسانده از تماشای آن لذت ببرید. ایستگاه مترو زندیه و ایستگاه اتوبوس منوچهری، هر دو در فاصله اندکی از مسجد مشیرالملک قرار دارند و با کمی پیاده‌روی می‌توانید به مسجد دسترسی داشته باشید.

چنانچه قصد دارید با ماشین شخصی خود به بازدید از این مسجد باشکوه بپردازید، در هر کجای شیراز که هستید، خودتان را به خیابان قاآنی رسانده و به سوی شمال این خیابان بروید. در قسمت زیر نیز می‌توانید به کمک لوکیشن گوگل مپ مسیریابی کرده و در کوتاه‌ترین زمان به این مسجد زیبا دسترسی داشته باشید.

لوکیشن در نشان

معماری مسجد مشیرالملک

معماری مسجد مشیرالملک
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Narges)

بی شک معماری مسجد مشیرالملک چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. سبک معماری مسجد مشیر از سبک ایرانی اسلامی پیروی می‌کند و می‌توان عناصری از معماری قاجاریه را در آن تماشا کرد. بنای ساختمان مسجد از چند شبستان و چند حجره دو طبقه تشکیل شده که در زمان‌های قدیم این حجره‌ها در اختیار طلبه‌های علوم دینی بوده‌است. همچنین این مسجد از ستون‌های سنگی حجاری شده بسیار زیبا ساخته شده‌است. یکی از زیباترین تزئینات به کار رفته در ساخت این بنا، استفاده از کاشی‌کاری‌های رنگارنگ بوده که در قسمت‌های مختلف مسجد آن را می‌بینیم و شامل انواع نقوش هندسی، گل و بوته و آیات قرآن می‌شود.

ورودی و درب اصلی مسجد مشیر در ضلع شرقی بنا بوده و از سمت بازارچه باز می‌شود که به یک هشتی با تزئینات بسیار چشم‌نواز متصل است. در صحن مسجد حوض مستطیل شکلی که تماما از سنگ یکپارچه ساخته شده قرار دارد و جالب است بدانید در گذشته‌های دور از آب خیرات پر می‌شده است. محراب مسجد از سنگ مرمر مزین به آیات سوره توحید و کاشی‌ تزئین شده و یکی از دیدنی‌ترین بخش‌های این مسجد تاریخی است. شبستان مسجد مشیرالملک در بخش شمالی قرار دارد و با استفاده از مقرنس‌کاری و طاق‌نماهای مرتفع با آیات قرآن به خط ثلث و همچنین دو گلدسته کاشی‌کاری شده، تزیین شده‌است.

بد نیست بدانید به این شبستان، مقصوره نیز می‌گویند و بر روی چهارستون سنگی قرار گرفته و در میانه آن چاه عمیق و بزرگی قرار دارد که در طول تابستان باعث خنک شدن فضا می‌شده است. یکی دیگر از زیباترین بخش‌های مسجد مشیر، ایوان‌های آن بوده از بسیار خلاقانه ساخته شده‌اند و دارای تزئیناتی از مقرنس‌کاری‌های ظریف، کتیبه‌های بسیار چشم‌نواز و کاشی‌کاری‌های زیبا هستند.

جاهای دیدنی اطراف مسجد

جاهای دیدنی اطراف مسجد مشیر
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amirhossein Yousefi)

شهر شیراز دارای جاذبه های گردشگری بسیار زیبایی بوده که بازدید از همه آن‌ها می‌تواند فراموش‌نشدنی و خاطره‌انگیز باشد. در قسمت زیر لیستی از نزدیک‌ترین جاهای دیدنی این شهر به مسجد مشیر را برایتان قرار داده‌ایم که می‌توانید از آن‌ها دیدن کرده و سفر خوشی را برای خود و خانواده‌تان رقم بزنید.

  • مسجد جامع عتیق (فاصله: 3.5 کیلومتر)
  • مسجد نصیرالملک (فاصله تا مسجد مشیر: 3.8 کیلومتر)
  • باغ جهان نما (فاصله از مسجد: 7.9 کیلومتر)
  • خانه توتونچی (با فاصله 3.7 کیلومتر از مسجد)
  • آرامگاه حافظ (در 4.4 کیلومتری از مسجد مشیرالملک)
  • خانه سعادت (با فاصله 1 کیلومتر)
  • آرامگاه سعدی (فاصله: 6.8 کیلومتر)

نکات بازدید از مسجد مشیر

نکات بازدید از مسجد مشیر
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: hossein mohammadi)
  • بازدید از مسجد مشیر برای تمامی افراد رایگان بوده و نیازی به پرداخت هیچ وجهی ندارد.
  • بازدید کنندگان عزیز می‌توانند همه روزه از ساعت 08:00 صبح الی 18:00 عصر از این مسجد تاریخی دیدن کنند.
  • بازدید از تمام بخش‌های مسجد حدود 2 الی 3 ساعت از زمان شما را به خودش اختصاص می‌دهد.
  • پیشنهاد می‌کنیم پس از بازدید از این مسجد، سری به بازارهای نزدیک این مسجد بزنید و سوغات شیراز را تهیه کنید. سوغاتی شیراز جزو بهترین سوغاتی‌های کشورمان است.
  • بهترین زمان سفر به شهر شیراز و بازدید از مسجد مشیرالملک، فصل بهار و پاییز است. در این فصل‌ها هوا بسیار معتدل و مطبوع بوده و خبری از گرما یا سرمای هوا و رطوبت نیست.
  • اگر تنها قصد بازدید از مسجد را دارید، پیشنهاد می‌کنیم در ساعاتی غیر از جماعت نماز به این مکان بروید.
  • عکاسی از این مسجد و همچنین گرفتن عکس یادگاری در این مکان را به هیچ عنوان فراموش نکنید.
  • در نظر داشته باشید که مسجد مشیر شیراز، یک مسجد تاریخی است. بنابراین در هنگام بازدید این جاذبه، از آسیب رساندن و تخریب بنا جدا خودداری کنید.

کلام آخر

مسجد مشیر شیراز یکی از برجسته‌ترین و قدیمی‌ترین مساجد کشورمان بوده که قدمت آن به دوران قاجار می‌رسد و از ارزش تاریخی بالایی برخوردار است. در این مقاله از گردشی تاپ سعی کردیم اطلاعات کاملی از این مسجد باشکوه را در اختیارتان قرار دهیم تا با دید بازتری به بازدید از آن بپردازید. از اینکه تا انتهای مقاله نگاه گرمتان را به ما سپردید، بی‌نهایت سپاسگزاریم. چنانچه قبلا تجربه بازدید از این مکان مذهبی را داشتید، خوشحال می‌شویم دیدگاه خود را با گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

مسجد مشیر کجاست؟

این مسجد در محله سنگ سیاه، خیابان قاآنی، کوچه دربند مشیر قرار دارد.

این مسجد توسط چه کسی احداث شده است؟

این مسجد زیبا توسط میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک، صدراعظم ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد.

قدمت مسجد مشیرالملک به چه دورانی بازمی‌گردد؟

قدمت این بنا به دوران قاجار می‌رسد.

در چه ساعاتی از روز می‌توانیم از این مسجد تاریخی دیدن کنیم؟

هر روزه از ساعت 08:00 صبح الی 18:00 عصر امکان بازدید از مسجد وجود دارد.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 5 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا