جاهای دیدنی کاشانایرانگردیسفر به استان اصفهانسفر به کاشان

مسجد میرعماد

با ورود اسلام به ایران مساجد زیادی در جای‌جای این سرزمین بنا شد که امروزه اکثر این مساجد تبدیل به مکان‌های تاریخی جهت بازدید گردشگران شده است. امروزه مسجد میرعماد که یکی از همین مساجد تاریخی‌ است و قدمت آن به حدود 200 سال پیش می‌رسد، جزو جاهای دیدنی کاشان به‌شمار می‌رود. تاریخچه، معماری و معرفی جاذبه‌های اطراف این مسجد تاریخی موضوعاتی است که در این مقاله از گردشی تاپ می‌خواهیم به آن‌ها بپردازیم.

تاریخچه مسجد میرعماد

تاریخچه مسجد میرعماد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Michael Chow)

مسجد میرعماد یکی از بناهای زمان ترکان قراقویونلو در زمان سلطان جهان‌شاه است. کارشناسان این احتمال را می‌دهند که مسجد بر روی مسجدی به‌جا مانده از دوران سلجوقی ساخته شده که توسط مغول‌ها تخریب شد. اصل بنای اولیه مسجد در دوران سلجوقی و پس از تخریب و ویرانی، بعدها توسط خواجه عمادالدین مرمت و بازسازی شد.

کتیبه‌ای همراه محراب قدیمی مسجد که امروزه در موزه برلین نگه‌داری می‌شود سال ساخت مسجد را 623 هجری قمری توصیف می‌کند؛ یعنی از قرن هفتم هجری مسجدی با محراب زیبای خود باقی‌مانده که 250 سال بعد، خواجه عمادالدین شروع به بازسازی می‌کند. مسجدی که امروزه می‌بینیم به‌جا مانده از دوران صفوی است. در اوایل دهه نود عملیات مرمت و بازسازی در این مسجد انجام شد. مسجد میرعماد در دی‌ماه سال 1310 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

مسجد میرعماد کجاست؟

آدرس مسجد تاریخی میرعماد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Ehsan Ahmadzadeh)

مسجد میرعماد کاشان در میدان فیض، جنب بازار بزرگ این شهر واقع ‌شده است. برای رسیدن به این مسجد باشکوه می‌توانید از سیستم حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و تاکسی استفاده کرده و خود را به آن برسانید. همچنین اگر قصد دارید با ماشین شخصی خود به این مکان بیایید، کافیست به جنوب میدان فیض آمده و پس از بازدید و خرید از بازار بزرگ کاشان به دیدن این مسجد بروید. ما برای سهولت در مسیریابی می‌توانید از لوکیشن زیر استفاده کنید.

لوکیشن در بلد

معماری مسجد میرعماد

معماری مسجد میرعماد کاشان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Ehsan Ahmadzadeh)

مسجد میرعماد یکی از مساجد زیبا با معماری ایرانی – اسلامی در کاشان قرار دارد و به سبک چهار ایوانی بنا شده است. شهرت این مسجد به سردر باشکوه آن است که به خوبی معماری اصیل ایرانی را نشان می‌دهد. جالب است بدانید بنای مسجد نسبت به محور جلوخان و میدان مقابل مسجد کمی انحراف دارد. قرینه‌سازی ساختار سردر و طراحی ظریف و مبتکرانه آن باعث شده تا این انحراف به چشم نیاید. همچنین کتیبه‌های قدیمی نصب شده در سردر مسجد میرعماد به زیبایی آن افزوده است.

هنگامی که وارد مسجد می‌شوید با صحنی مربعی روبرو خواهید شد که چهار ایوان پیرامون آن قرار دارد. در جنوب شرقی و غربی مسجد دو شبستان قرار گرفته که بازدید از آن خالی از لطف نیست. در گنبدخانه مسجد منبری زیبا و باارزش با کاشی‌کاری تزیین شده است. این منبر با گچ و آجر ساخته شده و کتیبه‌ای روی آن نصب شده است. استاد حیدر کاشی تراش، کار کاشی‌کاری این منبر را برعهده داشت و طبق کتیبه، منبر در زمان ابوسعید گورکانی بنا شده است.

محراب مسجد میرعماد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Qurratulain)

در ورودی مسجد سنگی به نام سنگاب به چشم می‌خورد که ظرفی بزرگ است که محل نگهداری آب برای آشامیدن و وضو گرفتن بوده‌است. یکی از تماشایی‌ترین قسمت مسجد میرعماد در گذشته محراب آن بوده که به عنوان محراب زرین فام کاشان شهرت داشته و امروزه در موزه هنرهای اسلامی برلین نگه‌داری می‌شود. قدمت این محراب به قرن هفتم بازمی‌گردد و اثری شگفت از هنرمندان کشورمان بود.

جالب است بدانید به دلیل قدمتی که محراب و سایر قسمت‌های مسجد دارد، کارشناسان احتمال می‌دهند که محراب مربوط به بنای دیگری بوده و به علت ارزش بالایش به این مکان منتقل شده است.

کتیبه های موجود در مسجد میرعماد

کتیبه های مسجد میرعماد
منبع عکس: خبرگزاری تسنیم (عکاس: نامشخص)

در مسجد میرعماد چندین و چند کتیبه دیده می‌شود که هر کدام مربوط به یک دوره خاص است و با وجودشان مسجد را زیباتر کرده‌اند.

کتیبه‌ای با خط ثلث در سمت راست سردر مسجد واقع‌ قرار گرفته که بانی و زمان ساخت مسجد را معرفی می‌کند. طبق این کتیبه مسجد میرعماد در سال 825 شمسی در زمان حکومت جهانشاه سلجوقی و توسط عمادالدین محمود شیروانی ساخته شده است. در سمت چپ سردر دو کتیبه نصب شده که کتیبه اول، کتیبه‌ای گچی و با آیات قرآن مزین شده است. در کتیبه تاریخ 1123 قمری درج شده که تاریخ یکی از تعمیرات مسجد را ذکر می‌کند.

در زیر این کتیبه، کتیبه‌ای دیگر که مربوط به سال 899 قمری است نصب شده که بر روی آن بخشی از فرمان‌های ابوالمظفر جهانشاه بهادر خان برای مردم کاشان درج شده است. در جلوخان مسجد به تعداد 14 کتیبه که هرکدام مربوط به دوره‌های مختلف تاریخی است، قرار دارد.

مقصد بعدی کجاست؟

جاذبه های اطراف مسجد تاریخی میرعماد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amirhosein Moghtadaee)

مسجد میرعماد تنها بخش کوچکی از جاذبه‌های کاشان به‌شمار می‌رود، پس بازدید از این مسجد مقصد آخر شما نیست. ما لیستی از جاذبه‌های اطراف این مکان را در زیر قرار داده‌ایم که می‌توان به بازدید از آن‌ها نیز بپردازید.

  • باغ فین (فاصله تا مسجد میرعماد: 1 کیلومتر)
  • خانه بروجردی‌ها (فاصله: 2.3 کیلومتر)
  • حمام فین (فاصله: 10.2 کیلومتر)
  • خانه طباطبایی‌ها (فاصله از مسجد میرعماد: 3.1 کیلومتر)
  • مسجد آقابزرگ (فاصله: 1.5 کیلومتر)
  • موزه ملی کاشان( در فاصله کیلومتر واقع شده است)
  • تپه سیلک (فاصله تا مسجد: 6.8 کیلومتر)

نکات بازدید از مسجد میرعماد

نکات بازدید از مسجد میرعماد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Tahereh Shahbazi)
  • بازدید از مسجد میرعماد رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
  • شما می‌توانید همه روزه به جز جمعه‌ها از ساعت 09:00 صبح الی 20:00 از این مسجد دیدن کنید.
  • بهترین زمان بازدید از این مسجد، اوایل فصل بهار و پاییز است.
  • اگر به دنبال سوژه عکاسی از مکان‌های تاریخی هستید، عکاسی از مسجد میرعماد را از دست ندهید.

سخن پایانی

مسجد میرعماد کاشان یکی از مهم‌ترین بناهای این شهر است که ارزش بالایی برای دیدن دارد و سالانه گردشگران ایرانی و خارجی زیادی را به سوی خود می‌کشاند. پیشنهاد می‌کنیم اگر تا امروز از این ایستگاه دیدن نکرده‌اید، بازدید از آن را در برنامه خود قرار دهید. چنانچه تجربه بازدید از آن را دارید، خوشحال می‌شویم که تجربه خود را با سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید. از اینکه تا پایان مقاله همراه ما بودید بی‌نهایت سپاسگزاریم.

سوالات متداول

مسجد میرعماد کاشان کجاست؟

این مسجد تاریخی در نزدیکی میدان فیض، در مجاورت بازار بزرگ شهر کاشان در حال نفس کشیدن است.

هزینه بازدید از مسجد میرعماد چقدر است؟

بازدید از این بنای تاریخی کاملا رایگان است و نیازی به خرید بلیط نیست.

ساعات بازدید از این مسجد کدامند؟

این جاذبه همه‌روزه به غیر از جمعه‌ها، از ساعت 09:00 تا 20:00 آماده پذیرایی از گردشگران و بازدیدکنندگان است.

قدمت مسجد میرعماد چقدر است؟

مشاهدات نشان می‌دهد که این مکان مقدس در قرن هفتم هجری ساخته شده است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 4 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا