اخبار گردشگری

راه اندازی سومین شهرک انرژی خورشیدی کشور در خوسف

فرماندار خوسف از راه اندازی سومین شهرک انرژی خورشیدی کشور در خوسف  خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید علی حسینی روز یکشنبه در نشست خبری افزود:

شهرک انرژی خورشیدی برای اولین بار در استان خراسان جنویی در این شهرستان ایجاد می‌شود تا شاهد حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه‌گذاری در شهرستان باشیم.

وی با اشاره به اعلام آمادگی سرمایه‌گذار برای تولید حداقل 150 مگاوات برق در این شهرک اظهار کرد:

تاکنون زمین احداث نیروگاه 50 مگاواتی اختصاص پیدا کرده و 12 هزار و 500 میلیارد اعتبار نیز صرف این پروژه خواهد شد.

فرماندار خوسف پیک مصرف برق این شهرستان را 17 مگاوات اعلام کرد و افزود:

از آنجایی‌که مجموعه‌های صنعتی و اقتصادی باید تا 30 درصد برق مورد نیاز خود را از انرژی خورشیدی یا نیروگاه اختصاصی تامین کنند احداث این شهرک برای این واحدها بسیار مهم است.

وی ادامه داد:

با به ثمر رسیدن سرمایه‌گذاری‌ها در این حوزه سرمایه گذاران به واسطه تامین برق مشکلی نخواهد داشت و در کنار آن پساب فاضلاب بیرجند که قرار است با حدود 200 لیتر بر ثانیه به این شهرستان منتقل شود چالش کمبود آب صنایع و معادن خوسف نیز رفع خواهد شد.

حسینی بیان کرد:

تا سال گذشته تنها یک پست برق در شهرستان داشتیم که اکنون 2 پست در حال احداث است و با راه‌اندازی پست 132 نزدیک روستای بصیران به زودی تمامی‌ معادن از نعمت برق برخوردار می‌شوند.

وی با بیان اینکه قرار است خوسف به شهرستان گلخانه ای خراسان جنوبی تبدیل شود یادآور شد:

این شهرستان دارای 200 حلقه چاه آب کشاورزی است از طرفی از زیرساخت‌های لازم برای ایجاد گلخانه بهره‌مند است که به همین منظور قراردادی با مشاور طرح منعقد شده و به‌زودی عملیات احداث سازه‌ها گلخانه‌ای در سه نقطه پایلوات روستای اکبراباد، سرچاه عماری و روستای اصغریه آغاز می‌شود.

فرماندار خوسف افزود:

با اجرای طرح شهرک گلخانه‌ای تا 70 درصد مصرف آب کاهش خواهد یافت و کشاورزان می‌توانند آب اضافی را در بازار محلی به فروش برساند که حتی به جرات می‌توان گفت اثرگذاری آن خیلی بیشتر از طرح انتقال آب از دریا به خراسان جنوبی است.

وی بیان کرد:

بیشترین سرمایه گذاری خارجی انجام شده در خراسان جنوبی نیز مربوط به شهرستان خوسف است، بعلاوه سال گذشته این شهرستان توانست سه برابر تعهد اشتغال را نسبت به جمعیت‌اش محقق کند.

حسینی تاکید کرد:

اگر به همین منوال توسعه و سرمایه‌گذاری شهرستان ادامه یابد و برنامه‌های تدوین شده محقق شود به طور حتم خوسف مهمترین منطقه در تولید ناخالص داخلی خراسان جنوبی مطرح خواهد بود.‌

وی با اشاره فراهم شدن زیرساخت‌های شهرک شهید رحمانی خوسف به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی خراسان جنوبی عنوان کرد:

اتمام پروژه‌های نیمه تمامی چون بیمارستان، استخر و شروع پروژه فاضلاب این شهر از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم در خوسف است.

فرماندار خوسف یادآور شد:

عملیات اجرایی فاضلاب شهر خوسف با همه محدودیت‌های قانونی و اعتباری سال گذشته آغاز شد و به عنوان چهارمین شهرستان اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه پروژه نهضت ملی مسکن این شهرستان به واسطه نبود متقاضی 2 سال دیرتر آغاز شد افزود:

با این وجود خوسف اولین شهر کشور در زمینه پذیرش سرریز جمعیت شهرهای بزرگ و نخستین شهر در زمینه واگذاری سند جوانی جمعیت است که، پرداخت تسهیلات سه میلیارد و 500 میلیون ریال پنج درصد برای مسکن روستایی نیز به متقاضیان پرداخت می‌شود.

حسینی با اشاره به این که خوسف رتبه نخست کشور را در حوزه سالمندی دارد گفت:

طرح سالمندی این شهرستان مطرح و به سازمان بهزیستی کشور ابلاغ شده و قرار است با سازمان‌های بین المللی چون یونیسف این طرح اجرایی شود.

وی افزود:

پویش «دانایی» یکی از اقدامات و طرح‌های ویژه خوسف است که امسال روستای سیوجان به صورت پایلوت اجرا شد و در 20 نقطه روستایی دیگر نیز برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد.

فرماندار خوسف در ادامه تصریح کرد:

دو مقوله آموزش و رسانه بزرگترین اثرگذاری را در توسعه هر منطقه‌ای دارد از طرفی رسانه یکی از عوامل مهم تغییر و تحول یا اصلاح و تغییر در هر حوزه‌ای است.

وی بیان کرد:

مسئولیت‌ها افراد را محافظه‌کار می‌کند در حالیکه شفافیت برای هرکس بهترین اتفاق است، رسانه‌هایی که حق‌ستان مردم و مسئولان هستند حق‌ستان خودشان نبوده‌اند.

حسینی تصریح کرد:

به هیچ عنوان از واژه محرومیت برای شهرستان خوسف استفاده نکرده‌ایم، نه اینکه محرومیت نداشته باشد بلکه بخاطر ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های زیاد آن که برای این شهرستان تعریف کرده‌ایم فقط و فقط فرصت است.

وی تاکید کرد:

وظیفه نخست ما رفع محرومیت‌هاست که با پیگیری و مطالبه‌گری به دنبال رفع آن هستیم اما سعی کرده‌ایم ظرفیت‌ها و فرصت‌های شهرستان را در رسانه‌ها مطرح کنیم و تا حدودی در این زمینه موفق عمل کرده و شاهد نتایج مثبت آن نیز هستیم.

فرماندار خوسف با اشاره به عقب ماندگی تاریخی خوسف که نتیجه دیر شهرستان شدن و نزدیکی به مرکز خراسان جنوبی است گفت:

در کمتر از یکسال و نیم گذشته سرمایه‌گذاری‌های در حوزه معدن خوسف انجام شده که معادل همه عمر این شهرستان است.

وی افزود:

ظرفیت‌هایی از جمله معادن، انرژی‌های خورشیدی و گردشگری اخیرا مورد توجه ویژه سرمایه‌گذاران قرار گرفته و در 14 ماه گذشته در حوزه معادن بیش از تمام دوران شهرستان خوسف تعهد سرمایه‌گذاری ایجاد شده است.

وی از شهرستان خوسف به عنوان قطب صنعتی و معدنی آینده استان یاد کرد و اظهار کرد:

با فراهم شدن زیرساخت‌ها مورد نیاز از جمله آب، توانمندی‌های معدنی، نزدیکی به مرکز استان، بهره‌مندی از شاخص امن ترین نقطه خراسان جنوبی و سایر، بدون شک این شهرستان به قطب صنعتی و معدنی استان تبدیل می‌شود.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

منبع
ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا