جاهای دیدنی آبادانایرانگردیسفر به آبادانسفر به خوزستان

موزه آبادان

آبادان، شهری با مردمان دوست‌داشتنی و جاذبه‌های متنوع که به یکی از بهترین انتخاب‌ها برای سفر به جنوب کشور تبدیل شده است. موزه آبادان یکی از بهترین جاهای دیدنی آبادان است که در مرکز شهر و در نزدیکی دانشگاه صنعت نفت قرار گرفته است. در این مقاله قصد داریم که معماری این موزه دوست‌داشتنی را کالبدشکافی کنیم و درباره آثاری که در آن نگهداری می‌شوند توضیح دهیم. اگر قصد سفر به این شهر را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که تا انتها با گردشی تاپ همراه باشید.

آشنایی با موزه آبادان

موزه‌های تاریخی مکان‌هایی هستند که شما را با آداب‌و‌رسوم مردمان یک شهر آشنا می‌کنند و اتفاقات خوب و بدی که یک شهر پشت سر گذاشته را در معرض نمایش قرار می‌دهند. به همین خاطر است که همیشه جزو محبوب‌ترین نوع موزه‌ها هستند و گردشگران توجه ویژه‌ای به آن‌ها دارند. موزه‌های تاریخی زیادی در کشور ایران وجود دارد که یکی از مهم‌ترین و البته جذاب‌ترین آن‌ها، موزه آبادان است.

آشنایی با موزه تاریخی آبادان
عکس از فلاوینگو (عکاس: نامشخص)

در این موزه بیشتر از 600 اثر تاریخی نگهداری می‌شود که اکثر آن‌ها در اکتشافات انجام شده در منطقه چغازنبیل و شوش کشف شده‌اند. همه این آثار با نظم خاصی در ویترین‌های شیشه‌ای قرار گرفته‌اند و با تهیه یک بلیط ارزان‌قیمت می‌توانید از تمام آن‌ها دیدن کنید. البته قبل از ورود به موزه آبادان و دیدن این آثار تاریخی، پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا معماری این ساختمان را به خوبی برانداز کنید؛ زیرا این موزه یکی از زیباترین ساختمان‌ها شهر را به خود اختصاص داده است.

این موزه تقریبا 2000 متر مربع از زمین‌های منطقه را به خودش اختصاص داده است. گنبد مخروطی موزه آبادان که طراحی آن کمی شبیه به فنر است، در همان ابتدا نظر شما را به خود جلب می‌کند. ارتفاع این گنبد از سطح زمین 22 متر است و در ساخت آن از معماری آرامگاه دانیال نبی در شوش استفاده شده است. ورودی موزه هم به شکل طاق طراحی شده و ارتفاع آن کمی بیشتر از دیوارهای اطرافش است.

موزه آبادان کجاست؟

آدرس موزه آبادان
عکس از برنا (عکاس: نامشخص)

این موزه در محله بوارده شمالی، در مجاورت دانشگاه صنعت نفت آبادان قرار گرفته است. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، برای دیدن موزه آبادان باید به تقاطع خیابان 15 احمدآباد و بلوار معلم بروید. برای دسترسی به این منطقه می‌توانید از تاکسی‌هایی که در سطح شهر فعالیت می‌کنند استفاده کنید؛ البته اگر فاصله چندانی با موزه ندارید، پیشنهاد می‌کنیم که پیاده این مسیر را بروید. خیابان‌های آبادان سرشار از زیبایی و جذابیت است و پیاده‌روی در آن‌ها می‌تواند تجربه فوق‌العاده‌ای باشد.

آن دسته از افرادی که با اتومبیل خودشان به این شهر سفر کرده‌اند نیز می‌توانند از لوکیشن زیر برای مسیریابی استفاده کنند.

آدرس این موزه در نشان

تاریخچه موزه آبادان

تاریخچه موزه آبادان
عکس از یلدامدتور (عکاس: نامشخص)

این مجموعه در سال 1340، توسط یک جامعه‌شناس روسی به نام آرکادی نستوویچ هانیبال با همکاری شرکت نفت آبادان تاسیس شد. این موزه جزو آن دسته از بناهایی است که دوران جنگ ایران و عراق را به چشم دیده و آسیب‌های این دوران را چشیده است. با شروع جنگ تحمیلی، موزه آبادان تعطیل شد و آثار موجود در آن به مکانی امن منتقل شد. پس از پایان جنگ، این موزه مانند کلیسای گاراپت و دیگر بناهای شهر مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.

بازسازی موزه آبادان سال‌ها طول کشید و گردشگران 15 سال از دیدن آن محروم بودند. سرانجام در سال 1382، آثار تاریخی به این مجموعه برگردانده شد و این موزه فعالیت خود را دوباره آغاز کرد. این را هم اضافه کنیم که در سال 1398 این موزه بار دیگر مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت و مدت کوتاهی از ارائه خدمات به گردشگران معاف بود.

درون موزه آبادان چه خبر است؟

آثار تاریخی درون موزه آبادان
عکس از گوگل مپ (عکاس: sina rezaei)

با ورود به داخل موزه آبادان، با یک تالار اصلی و دو تالار دیگر مواجه خواهید شد. تالار اصلی همان‌جایی است که شما دنبال آن می‌گردید. در این تالار می‌توانید آثار تاریخی مربوط به دوران صفویه و قاجاریه را مشاهده کنید و در میان هنرهای سنتی و آثار مردم‌شناسی قدم بزنید. از جمله مهم‌ترین این آثار باید به دهانه‌های اسب، بت‌های مفرغی، مجسمه حیوانات و تنگ لوله‌دار اشاره کنیم. برخی از این آثار از اکتشافات شوش جمع‌آوری شده‌اند.

دو تالار دیگر به کتابخانه و نمایشگاه‌های موقتی که در طول سال برگزار می‌شود اختصاص دارد. از جمله این نمایشگاه‌ها باید به نمایشگاه صنایع دستی و کالاهای حصیری اشاره کنیم که در ایام نوروز برگزار می‌شود. اگر در این ایام برای بازدید از موزه آبادان اقدام کنید، می‌توانید یک یادگاری از این نمایشگاه‌ها خریداری کنید و با خود به خانه ببرید.

جاذبه های اطراف موزه تاریخی آبادان

جاذبه های اطراف موزه تاریخی آبادان
عکس از ویزیت ایران (عکاس: نامشخص)

بازدید از موزه آبادان تازه شروع کار است و بعد از آن باید سایر زیبایی‌های این شهر را کشف کنید. در قسمت پایین ما لیستی از نزدیک‌ترین دیدنی‌های این شهر به موزه را برای شما آماده کرده‌ایم که می‌توانید با دیدن آن‌ها سفر خود را خاطره‌انگیزتر کنید.

  • پل کابلی شهر آبادان: اولین پل کابلی کشور ایران است که در ورودی شهر قرار گرفته و احتمالا در زمان ورود به شهر آن را دیده‌اید. پل کابلی امام رضا نورپردازی خارق‌العاده‌ای در شب دارد و پیشنهاد می‌کنیم که بازدید از آن را از دست ندهید. فاصله این دو جاذبه از یکدیگر 2.9 کیلومتر است.
  • مسجد رنگونی‌ها: یکی از زیباترین مساجد شهر است که طراحی آن الهام گرفته از معماری کشور هندوستان است. فاصله این مسجد تا موزه آبادان هم 3 کیلومتر است.
  • بازار ته‌لنجی: متفاوت‌ترین بازاری است که در کشور ایران می‌توانید مشاهده کنید. در این بازار قدم بزنید و از میان هزاران کالای موجود، کالای مورد نیاز خودتان را بخرید. فاصله بازار ته‌لنجی از این موزه 2.5 کیلومتر است.

سخن پایانی

موزه آبادان یکی از مهم‌ترین موزه‌های تاریخی کشور است که بازدید از آن ارزش زیادی دارد. در این موزه می‌توانید بیشتر از 600 اثر تاریخی و باستانی را مشاهده کنید که قدمت برخی از آن‌ها به دوران قاجاریه و صفویه برمی‌گردد. پیشنهاد گردشی تاپ به آن دسته از افرادی که از این موزه دیدن نکرده‌اند، این است که بازدید از آن را در اولویت قرار دهند و در سفر بعدی خود به این شهر از آن دیدن کنند.

سوالات متداول

چند اثر تاریخی در موزه آبادان وجود دارد؟

بیشتر از 600 اثر تاریخی در این مجموعه نگهداری می‌شود که قدمت برخی از آن‌ها به دوران قاجاریه و صفویه برمی‌گردد.

موزه آبادان کجاست؟

این موزه در منطقه بوارده شمالی، در مجاورت دانشگاه صنعت نفت آبادان قرار گرفته است.

موزه تاریخی آبادان در چه سالی ساخته شده است؟

این موزه در سال 1340 با مشارکت شرکت نفت آبادان ساخته شده است. تا امروز دو بار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته که آخرین بار مربوط به سال 1398 است که 140 میلیون تومان هزینه شد.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا